Karatay'daki Hava Kirliliğini Saadet Partisi Adayı Muhammed Cihad Güzel Dile Getirdi

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Muhammed Cihad Güzel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava ölçüm sonuçlarına dayanarak, Karatay'ın Türkiye geneli en kirli havaya sahip ilçeler arasında 7. sırada yer aldığını ifade etti.

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Muhammed Cihad Güzel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hava ölçüm sonuçlarına dayanarak, Karatay'ın Türkiye geneli en kirli havaya sahip ilçeler arasında 7. sırada yer aldığını ifade etti.

Aday Güzel, yaptığı açıklamada, "Karataylı vatandaşlarımız yılda 168 gün kirli hava solumakta ve aynı zamanda kötü kokuya maruz kalmaktadır. Sağlık sebeplerinden dolayı doğduğu, büyüdüğü mahallesinden taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımız var" dedi. Güzel, bu durumun ilçe sakinleri için ciddi sağlık sorunlarına neden olduğuna dikkat çekti.

Öncelikle çözülmesi gereken en önemli sorunlardan biri olarak hava kirliliğine işaret eden Güzel, çözüm önerilerini de paylaştı. "Doğalgaz gitmeyen mahallelerimize ivedi bir şekilde ulaştırarak, Karatay’ımızdaki fabrika ve işletmeler ile alakalı ek önlemler alarak daha temiz ve yaşanabilir bir Karatay mümkün" ifadelerini kullanan Güzel, temiz bir çevre hakkında duyduğu endişeyi de vurguladı.

Güzel, "Temiz bir nefes almak, tarih kokan Karatay’ımızın güzelliklerine, manzaralarına kaygısız, endişesiz bakmak Karataylıların hakkı" cümleleriyle, seçimde kazanmaları halinde bu sorunu çözmek için çaba sarf edeceklerini belirtti. 

Karataylıların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunan Güzel, seçim kampanyası boyunca çevre konularına odaklanarak ilçede olumlu değişiklikler yapmayı hedefliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme