Karatay'ın mor sevdası 5'inci kez kapılarını açtı
Konya'nın gözbebeği Karatay Lavanta Bahçeleri, bu yıl 5'inci kez kapılarını açtı. Yoğun katılımın yaşandığı açılışta yerel yönetimlerin çevre yatırımları ve 'Yaşanabilir Türkiye' vizyonu damga vurdu.
MİLLETVEKİLİ LATİFE SELVİ: “KONUŞMAKLA İCRAATIN BİRLEŞTİĞİ YERDEYİN”
Başkan Hasan Kılca’nın ardından kürsüye çıkan AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise küresel ölçekte yaşanan iklim krizine değindi ve Karatay’da sadece çevre üzerine konuşulmadığını, somut adımlar atıldığını belirtti.
Karatay Belediyesi'nin projelerinden övgüyle bahseden Selvi, "İklim değişikliği ile ilgili dünyada pek çok şey konuşuluyor. Ama hepsinden daha önemlisi şu; biz şu an konuşmakla icraatın birleştiği yerdeyiz. Çevremizi lavantalarla, güllerle, bitkilerle ve hepimizin içini açacak güzelliklerle donatan bir belediyecilik anlayışıyla beraberiz" dedi.
“YAŞANABİLİR KONYA, YAŞANABİLİR TÜRKİYE”
Çocukların ve gençlerin doğayla iç içe büyümesinin önemine dikkat çeken Milletvekili Latif Selvi, hedeflerinin topyekûn daha temiz bir dünya olduğunu aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocuklarımız, gençlerimiz; yağmur, çamur, kar demeden bu yemyeşil ortamın güzelliklerini hem yaşayarak hem de hayatlarına bir düstur edinerek buradalar. Hep birlikte haykırıyoruz: Yaşanabilir bir Karatay, yaşanabilir Konya, yaşanabilir Türkiye!”