Karatay Lavanta Bahçesi'nde Ekim çalışmaları başladı

Karatay Belediyesi'nin Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde 250 bin metrekare daha ekleyerek 340 bin metrekarelik alana çıkardığı Karatay Lavanta Bahçesi'nde yeni lavanta fidelerin ekim çalışmaları başladı.

Karatay Lavanta Bahçesi'nde Ekim çalışmaları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi’nin Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 250 bin metrekare daha ekleyerek 340 bin metrekarelik alana çıkardığı Karatay Lavanta Bahçesi’nde yeni lavanta fidelerin ekim çalışmaları başladı. Söz konusu çalışmayla 200 bin lavanta fidesini daha toprakla buluşturduklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bizim için en önemli konu, hemşehrilerimize hizmetkâr olabilmek. İlçemize, şehrimize ve insanımıza değer katacak daha birçok projelerimizle Karatay’a hizmet ediyoruz” dedi.

250 bin metrekarelik alan eklenerek büyütme çalışmaları tamamlanan Karatay Lavanta Bahçesi’ne yeni lavanta fideleri ekilmeye başlandı.

 

340 BİN METREKAREYE ÇIKARILAN KARATAY LAVANTA BAHÇESİ’NDE 200 BİN YENİ LAVANTA FİDESİ TOPRAKLA BULUŞTU

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen söz konusu çalışmayla genişletilen yeni alana 200 bin adet fide daha toprakla buluşturuldu. Yeni ekilen söz konusu fidelerle Karatay Lavanta Bahçesi’ndeki lavanta sayısı 300 bini buldu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, güzelliği ve eşsiz kokusuyla 2 yıldır Karatay’a, Karataylılara görsel şölen yaşatan Karatay Lavanta Bahçesi’nin, 90 bin metrekareden 340 bin metrekareye yükseltilmesiyle Konya’ya farklı bir boyut kazandıracağının altını çizdi.

 

İLÇEMİZE VE İNSANIMIZA DEĞER KATACAK DAHA BİRÇOK PROJEMİZLE HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Ekiplerin Karatay Lavanta Bahçesi’ne 200 bin adet lavanta fidesini daha toprakla buluşturduğunu ifade eden Başkan Hasan Kılca, Karatay Lavanta Bahçesi’nin kapılarını açtığı günden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, “Kaliteli zaman geçirmek isteyen binlerce hemşehrimizin yanı sıra evlenme hazırlığı yapan çiftler, nişan veya düğün fotoğrafı çekmek isteyenler ile amatör veya profesyonel pek çok fotoğrafçı, yaz aylarında Karatay Lavanta Bahçemize büyük ilgi gösterdi. İlçemizde adeta görsel bir şölen havası esti. Bizler de bu ilgi dolayısıyla Lavanta Bahçemizi daha da büyütme kararı aldık. Bu kapsamda 90 bin metrekarelik alanda kurduğumuz bahçemize 250 bin metrekarelik yeni bir alan daha ekleyerek bahçemizi 340 bin metrekareye çıkardık. Genişletme çalışmalarımızı tamamladıktan sonra da Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müze bağlı ekiplerimiz, bu alana 200 bin adet Lavanta fidesi ekimine başladı. Bu çalışmamızın yanı sıra İsmil’deki Karatay Termal Tatil Köyümüzün bulunduğu alanın hemen yanına da yeni bir Lavanta bahçesi kazandırıyoruz. Bu bağlamda Karatay Belediyesi olarak şehrimizin turizmine de katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bizim için en önemli konu hemşehrilerimize hizmetkâr olabilmek. Bizler, ilçemize, şehrimize ve insanımıza değer katacak daha birçok projelerimizle hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

lavanta-ekimi-basladi-5.JPG

lavanta-ekimi-basladi-1.JPG

 

Bakmadan Geçme