'Kardeşler Çetesi'ne operasyon

İzmir'de faaliyet gösterdikleri belirlenen 'Kardeşler Çetesi' isimli suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri belirlenen ’Kardeşler Çetesi’ isimli suç örgütüne yönelik çalışma yaptı.

Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri öğrenilen 14 şüpheli tespit edildi. Belirlenen adreslere yönelik yapılan baskınların sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Öte yandan, jandarma ekiplerinin adreslerde yaptığı aramalarda, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri tespit edilerek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak için jandarmaya götürüldü. Firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Bakmadan Geçme