Kariyerini ikinci olimpiyat altın madalyasıyla noktalamak istiyor

Milli güreşçi, kariyerini ikinci olimpiyat şampiyonluğunu elde edip 'minderi öperek' kariyerini zirvede noktalamayı hayal ediyor.

KONYA HABER: Kariyerinde 10 Avrupa, 3 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Taha Akgül, açıklamalarda bulundu. Bütün şampiyonluklarının kendisi için ayrı bir değerinin olduğunu söyleyen milli güreşçi, "10. şampiyonluğumun da çok ayrı bir hikâyesi oldu. 10 sayısı dile kolay, serbest güreşte kendime ait rekoru ilerletebilmek kolay değil. İzleyenler sadece 6 dakikalık final müsabakasını görüyor ama şampiyonluğa kadar çok büyük mücadele gösteriyoruz." sözlerini dile getirdi.

BAŞARININ SIRRI
Çok ağır antrenmanlar yaptıklarına dile getiren Taha, her zaman şampiyonluk için mindere çıktıklarını, bunun da stresini maçlardan önce fazlasıyla yaşadıklarını söyledi. Bütün şampiyonluklarının kendisi için ayrı bir değerinin olduğunu söyleyen milli güreşçi, "10. şampiyonluğumun da çok ayrı bir hikâyesi oldu. 10 sayısı dile kolay, serbest güreşte kendime ait rekoru ilerletebilmek kolay değil. İzleyenler sadece 6 dakikalık final müsabakasını görüyor ama şampiyonluğa kadar çok büyük mücadele gösteriyoruz." diye konuştu. 

GÜZEL BİR VEDA
Geçen yıl hem Avrupa hem dünya şampiyonu olan ve yılın en iyi güreşçisi seçilen Taha, "kariyer finaliyle”  ilgili hayalini paylaştı: "Bu yıl da önce ranking turnuvası ardından Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Dünya Şampiyonası kaldı, orada yine altın madalya kazanırsam geçen yıl gibi 3'te 3 yapmış olacağım. Belki yine dünyada yılın en iyi güreşçisi seçilebilirim. Şu an emin adımlarla ilerliyorum. Önümde 2023 Dünya Şampiyonası, 2024 Avrupa Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyatları kaldı. Bu şampiyonalarda da altın madalya aldığım zaman Allah'ın izniyle bizden iyisi olmayacak. 2024 Paris Olimpiyatları'nda ikinci altın madalyayı kazanıp, ayakkabıyı kenara koyup minderi öpmeyi hayal ediyorum. Bu kariyere böyle güzel bir veda yakışır. İnşallah Yaradan bana bunu nasip eder." Diyerek sözlerine son verdi.

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme