• Haberler
  • Dünya
  • Katar Başbakanı, gazetecilerin hedef alınmasını kınadı

Katar Başbakanı, gazetecilerin hedef alınmasını kınadı

Katar Başbakanı, İsrail'in Gazze'de gazetecileri hedef almasını kınadı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani , İsrail'in Gazze Şeridi'nde, aralarında Al Jazeera televizyonunun iki muhabirinin de bulunduğu Filistinli gazetecileri hedef almasını şu ifadelerle kınadı:

"Gazze Şeridi'nde İsrail tarafından gazetecilerin kasıtlı olarak hedef alınması, uluslararası toplumun ve yasaların bu trajediyi durdurmadaki yetersizliği karşısında bu suçların hayal edilemeyecek boyutlara ulaştığını gösteriyor. Gazeteciler Enes eş-Şerif, Muhammed Kurayka ve meslektaşlarına Allah'tan rahmet diliyoruz." 

İsrail ordusunun dün akşam Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin kaldığı çadıra düzenlediği saldırıda Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ve Muhammed Kurayka'nın aralarında bulunduğu 6 gazeteci hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu bir açıklama yaparak saldırıda Enes es-Şerif'in öldürüldüğünü kabul etmişti.

Açıklamada, "Şerif'in Hamas'ta hücre lideri olarak görev yaptığı ve İsrail'e roket saldırıları planladığı" iddiasıyla hedef alındığı öne sürülmüştü.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 238'e yükseldi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!