Kazakistan'da Pedofili Suçlarına Yönelik Yeni Yasada Cerrahi Hadım Kabul Edildi

Kazakistan'da, pedofililere uygulanan kimyasal hadımın yetersiz olduğuna dair ortaya çıkan endişeler üzerine, milletvekillerinin talepleri doğrultusunda 'pedofillerin cinsel organlarının kesilmesi' yasası kabul edildi.

Kazakistan'da Pedofili Suçlarına Yönelik Yeni Yasada Cerrahi Hadım Kabul Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kazakistan'da, pedofililere uygulanan kimyasal hadımın yetersiz olduğuna dair ortaya çıkan endişeler üzerine, milletvekillerinin talepleri doğrultusunda "pedofillerin cinsel organlarının kesilmesi" yasası kabul edildi. Kazakistan İktidardaki Amanat Partisi'nin icra sekreteri ve milletvekili Elnur Beisenbaev, hükümetin pedofililere karşı yeterince sert ceza uygulamadığını belirterek, cerrahi hadımın gerekli olduğunu savundu.
Yeni yasaya göre, pedofililerin cinsel organları kesilecek. Beisenbaev, çocuklara karşı işlenen cinsel suçların artış gösterdiğini ifade ederek, anti-androjen kimyasal hadımın etkisiz olduğunu ve cerrahi hadımın gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, cerrahi hadımın, pedofili suçlarından mahkûm olanların ömür boyu hapis cezası almasının bir alternatifi olarak düşünüldüğünü belirtti.
Ancak, İçişleri Bakan Yardımcısı Igor Lepikha, cerrahi hadımın "tartışmalı" olduğunu ifade ederek, pedofili suçluların ömür boyu hapis cezasının daha etkili olabileceğini söyledi. Lepikha, "Pedofili suçluların ömür boyu hapsedilmesinden söz ediyoruz, bu yüzden o zaman kastrasyonun bir anlamı yok" şeklinde konuştu.
Kazakistan'da kabul edilen bu yeni yasa, pedofili suçlarına karşı daha sert tedbirlerin alınması yönündeki toplumsal taleplerin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.
 

Bakmadan Geçme