Kılıçdaroğlu: Beş kuruş almadan onların evlerini yapacağım

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de vatandaşlar ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu: 'Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş almadan onların evlerini, dükkanlarını yapacağım.' dedi.

Bütün depremzedelere söz verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş almadan onların evlerini, dükkanlarını yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

“BEŞLİ ÇETEYE DEĞİL ESNAFA VE ÇİFTÇİYE DAĞITACAĞIM”
Bütçeyi siyasi otoritenin belirlediğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramında emekli gidecek bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın? Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi 5'li çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Önümüzde Kurban Bayramı var. Bayramda gideceksiniz 15 bin lira paranın yattığını göreceksiniz. Torunlarınızla birlikte huzur içinde o parayı harcayacaksınız.”

“ASLA IRKÇILIK YAPMAYACAĞIZ”
Türkiye’den giden Suriye’lilerin can ve mal güvenliğini sağlayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız. Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların okullarını, kreşlerini, yollarını Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Gidecekler kendi ülkelerine ve ata toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız.”


 

Bakmadan Geçme