• Haberler
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu, Kamuda çalışan memurlara zam müjdesi ve öğretmenlere atama vaat etti

Kılıçdaroğlu, Kamuda çalışan memurlara zam müjdesi ve öğretmenlere atama vaat etti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındaki videolarına bir yenisini daha ekledi. Kılıçdaroğlu, Kamuda çalışan memurlara zam müjdesi ve öğretmenlere atama vaat etti.

Kılıçdaroğlu, Kamuda çalışan memurlara zam müjdesi ve öğretmenlere atama vaat etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memurların perişan edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri, barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam. Ben rakam insanıyım. Rakama bakarım kararı veririm. 2012 yılında en düşük memur maaşı asgari ücretin iki buçuk katıydı. Şu anda bu oran bir nokta dörtlere kadar geriledi.” şeklinde konuştu. 

“MEMURLARIN MAAŞI 21 BİN 265 LİRA SEVİYESİNE ÇIKACAK”


İktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin iki buçuk katına çıkaracağını söyleyen Kılıçdaroğlu: 'Yani bugünün tutarları ile söyleyecek olursam en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak. Sevgili memur kardeşlerim Bay Kemal hayatının yirmi yedi buçuk yılını devlete geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal'dir. Ha şunu da ekleyeyim. Memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Birçok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum. Mesela polislerin çalışma saatleri günde on iki, on üç saati ayda iki yüz kırk, iki yüz elli saati buluyor. Polis intiharlarının arkasında yatan sebeplerden biri de bu. 
Bir milyon iki yüz bin öğretmenimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. Kalabalık sınıflardan, okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Bugün Denizli mitingimizde de söyledim. On beş Mayıs'tan sonra yüz bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen yüz bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak. Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal? Bekleyin, görün.' dedi
 

Bakmadan Geçme