Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere müjde

Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında emekliler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu göreve geldiğinde emeklilerin kurban bayramında tek seferde 15 bin Tl alacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınır altında yaşamaya mahkum ettiğini vurgulayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün hepinize değil 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum etti. Adına yaşamak denirse tabi. Yıllarca bu ülkeye çalışmış, değer kazanmış insanlarımız ekonomik baskıyla evlere kapatıldı. Gençler bilmeyebilir. Emekliler ikramiyeleriyle kendilerine ev alırlardı. Emeklilik çalışmakla yükümlü olan hayatın mükafatıydı. Şimdi emeklilerin maaşı ev kirasına bile yetmiyor.” şeklinde konuştu.

Emeklilerin torunlarının cebine harçlık koyamadığı için içinin burkulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Emekli torununu görünce içi burkuluyor. Cebine koyacak harçlık yok diye. Hatırlayacaksınız sizin için iki ikramiye savaşını ben verdim. Yıl henüz 2015’di bayramlarda iki ikramiye demiştim ancak yapılanlar bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huyunu bildiğim için savaşmak zorundaydım. Artık sizlerin taleplerini değil iktidara gelince bizzat yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım.” sözlerini kullandı.

Kurban Bayramında tek seferde emeklilerin banka hesaplarına 15 bin Tl’nin yatacağını söyleyen Kılıçdaroğlu şu cümleleri kullandı: “Emekli kardeşlerim güzel haberim şu hakkınız olanı alacaksınız. Şuandan itibaren emeklilerin ikramiyesi asgari ücret kadar yani 8 bin 500 liradır bu ramazan bayramı da dahildir. İktidara geldikten sonra ki kurban bayramında 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu ramazan bayramı oluşan 6 bin 500 lira farkla ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak. Önümüzde ki kurban bayramında banka hesaplarınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Geriye dönük ödeme yapacağım. Şimdi hemen bağıracaklar biliyorum. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız para yok diyecekler. Para var emekli kardeşim sana gelince yok diyorlar ama beşli çetelere beş altı yerden maaş alanlara beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp senin cebine koyacağım sen hiç merak etme. Göreve gelir gelmez yasal düzenleme ile emekli bayram ikramiyeleri asgari ücretin altına asla düşmeyecek. Öğle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez hayatı da yaşayın istiyorum. Sevdiklerinize ailelerinize feda ettiğiniz şu hayattan birazda keyif alın istiyorum. Yani özetle emekli kardeşim sana söz o baharı sana da getireceğim.”
  
 

Yorumlar 1
Okan 04 Nisan 2023 15:09

Boş laflar gelemiyeceklerine göre gelsede bu adama güvenilmez sözünde durmaz

Bakmadan Geçme