Kırmızı bültenle aranan 12, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye'ye getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 12 ve ulusal seviyede aranan 2 suçlunun Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan T.G., M.A., M.A.D., C.Y., S.S., M.D., K.D., E.Ç., K.K., O.G., G.Ç. ve M.C.Ü. ile ulusal seviyede aranan T.Y. ve M.U. isimli şahısların yakalandığını ve Türkiye'ye iadelerinin sağlandığını açıkladı.
Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini titizlikle sürdüklerini belirten Bakan Yerlikaya, çalışmalarla ilgili şu bilgileri aktardı:
"İlgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak operasyonel işbirliğiyle; “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olma, yağma, tefecilik, nitelikli yağma, tehdit, basit yaralama” suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan ve A.G. Organize Suç Örgütü üyesi olan T.G. isimli şahıs Gürcistan’da, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan M.A. isimli şahıs Gürcistan’da, “Yağma” suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan M.A.D. isimli şahıs Gürcistan’da, "Yağma, cebir, tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yaralama" suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan C.Y. isimli şahıs Gürcistan’da, "Kasten öldürme" suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan S.S. isimli şahıs Gürcistan’da, "Çocuğun cinsel istismarı ve cinsel saldırı" suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan M.D. isimli şahıs Gürcistan’da, "Kasten öldürmeye tesebbüs (4 kez)" suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan K.D. isimli şahıs Gürcistan’da, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık" suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan E.Ç. isimli şahıs Gürcistan’da, ”Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan K.K. isimli şahıs Arnavutluk’da, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan O.G. isimli şahıs Senegal'de, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ve kullanmak, hırsızlık, banka veya kredi kartını izinsiz kullanarak yarar sağlama" suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan G.Ç. isimli şahıs Almanya'da, "Cebir, tehdit ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan M.C.Ü. isimli şahıs Almanya'da, "Silah veya mermilerin satın alınması taşınması, bulundurulması" suçundan Ulusal Seviyede aranan T.Y. isimli şahıs Arnavutluk’da, “Göçmen kaçakçılığı” suçundan Ulusal Seviyede aranan aranan M.U. isimli şahıs Yunanistan'da yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı."
Bakan Yerlikaya, son olarak, Adalet Bakanlığı ile operasyonda görev alan bakanlık çalışanlarına teşekkür ederek, EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Başkanlıkları, İstanbul ve Artvin İl Emniyet Müdürlükleri'ni tebrik etti.
Bakan Ali Yerlikaya, son olarak, "Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun Türk Polisinden kaçamayacaklar!” mesajını verdi.