• Haberler
  • Asayiş
  • Kırmızı bültenli operasyon: 72 suçlu yakalanarak Türkiye'ye getirildi

Kırmızı bültenli operasyon: 72 suçlu yakalanarak Türkiye'ye getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen uluslararası koordineli operasyonlarda, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan 72 şahıs yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Kırmızı bültenli operasyon: 72 suçlu yakalanarak Türkiye'ye getirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri ile KOM, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahıslara yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.

72 ŞAHIS YURT DIŞINDAN TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Operasyon kapsamında Gürcistan’dan kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 17, ulusal seviyede aranan 37 kişi; Almanya’dan 9 kişi; Karadağ’dan 2 kişi; Arjantin, Kolombiya ve Rusya’dan 1’er kişi; Bulgaristan, KKTC, Irak ve İsveç’ten 1’er kişi olmak üzere toplam 72 şahıs yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

ARANAN ŞAHSILARIN SUÇ PROFİLİ

Yakalanan şahısların, sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık, kamu görevlisi veya banka çalışanı gibi tanıtarak dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, kasten yaralama, kadına karşı şiddet, tehdit, güveni kötüye kullanma, izinsiz kazı, vergi usul kanununa muhalefet, karşılıksız çek, silahla tehdit, terör örgütü propagandası, silahlı terör örgütüne üye olma, ruhsatsız silah bulundurma, alkol veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanma, konutta yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, parada sahtecilik, resmi belgede sahtecilik, yasa dışı bahis ve fuhşa aracılık gibi çok sayıda suçtan arandığı tespit edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEŞEKKÜR

Bakanlık açıklamasında, “Daire Başkanlıklarımızı ve Kahraman Polislerimizi tebrik ediyor, Adalet Bakanlığı görevlilerine teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!