Kış aylarıyla birlikte salgın hastalıklar arttı: Doktora gitmeden hastalıklardan korunmanın yolları!

Havaların soğumasıyla beraber salgın hastalıkları çoğaldı. Peki salgın hastalıklardan nasıl korunabiliriz. İşte hastalılardan korunmanın yolları…

Havaların soğumasıyla beraber soğuk algınlığı ve grip vakaları çoğaldı. Salgın hastalıkların artış gösterdiği şu günlerde vatandaşlar doktora gitmeden ya da antibiyotik kullanmadan iyileşmenin yollarını aramaya başladı.  Hastalıklardan korunmak için aktarların yanı sıra sağlık ocaklarına başvuranlar da var. Gribal enfeksiyonlardan korunmanın yolları hakkında Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Aktar Alişan Tosun, “Dengeli beslenme ve sıkı giyinmek hastalıklardan korunmanın ilk yoludur. Ancak hasta olduğumuzda yapacağımız ilk iş vücudun dengesini sağlamaktır. Grip olunca sıcak yiyecek ve içecek tüketmek lazım. Grip oldunuz diyelim boğaz ağrısına zencefili sıcak suda kaynatıp balla tüketmek vücut direncini artırır” dedi.

Kış aylarıyla birlikte salgın hastalıklar arttı: Doktora gitmeden hastalıklardan korunmanın yolları!

İŞTE SAĞLIĞA İYİ GELEN BİRKAÇ ÜRÜN


Salgın hastalığa, çörekotu, zerdeçal ve zencefil gibi ürünlerin iyi geleceğini dile getiren Alişan Tosun, “Çörekotu, zencefil ve zerdeçal gibi ürünlerin yanı sıra bitki çayları ve kuru meyveler soğuk algınlığına iyi geliyor. Kış aylarına girdiğimiz için güneşteki vitaminleri yeteri kadar alamıyoruz. Şimdi bunları tükettiğimiz zaman güneşten aldığımız tüm vitaminleri alabiliyoruz.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 


 

Bakmadan Geçme