Kış çaylarına yoğun talep

Havaların eksiye düşmesiyle birlikte hastalıklardan korunmak isteyenler, içeresinde kuşburnundan dağ çiçeğine kadar birçok kurutulmuş bitkinin olduğu çaylar, sıkça tüketiliyor.

Kış çaylarına yoğun talep
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke gelinde kış mevsimiyle birlikte soğuyan havalar, insanların hasta olmasına neden olabiliyor. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar şifalı ürünleri tüketmeye dikkat ediyor. O ürünlerden biri de taze demlenmiş kış çayları. İçerisinde kuşburnu, ceviz kabuğu, dağ çiçeği, nane, kekik, ada çayı gibi bitki kuruları olan çaylar sıkça tüketiliyor.


"Fincanı 20 liradan satılıyor"

Eskişehir’de bitki çayları satılan bir kafede çalışan Murat Karaal, çayın grip başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanıldığının altını çizdi. Karaal, “Grip ve soğuk algınlığı ve boğaz hastalıkları. Tadı biraz acı ama hastalıklara karşı etkili. İçeresinde kuşburnu, ceviz kabuğu, dağ çiçeği, nane, kekik, adaçayı, ıhlamur, yabangülü gibi bitkiler bulunuyor. Bu çay şekersiz tüketilmeli. İçine mümkünse bal atılmalı, tarçın atılmalı ve limon kabuğu ile tüketilmeli. Fincanı 20 liradan satılıyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme