Kısa film Nedir? Nasıl olur? Nasıl çekilir? İşte kısa film hakkında merak edilenler

Kısa film standart olarak 20- 25 dakikayı geçmeyen az görsel veya diyaloglarla aşırı anlam yüklü görüntü içeriğidir. Kısa film nedir? Kısa film çekmenin adımları? Kısa film çekmenin maliyeti nedir? Kısa filmden nasıl para kazanılır? İşte detayalar...

Kısa film Nedir? Nasıl olur? Nasıl çekilir? İşte kısa film hakkında merak edilenler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısa film genelde 20-25 dakikayı geçmeyen, az görsel veya diyaloglarla aşırı anlam yüklü görüntü içeriğidir. 

- Bir kısa film çekmek için en önemli nokta amaçtır, ve amacınıza göre sağlam bir senaryo kısa filminizin temelini atacaktır. Tabi senaryonuzu bütçenize göre yazmanız en doğrusu olacaktır.

- Kısa filmler kısa süreyle çok şey anlatılır bunun için her repliği güzelce ve mantıklı kullanıp her türlü ögeden yararlanmanız kısa filminize çok önem katacaktır. Bunun yanında gereksiz diyaloglar veya uzun süren sahneler kısa filminizden puan kıracaktır. 

KISA FİLM VE MALİYETİ

Bir kısa filmin maliyeti senaryosuyla ölçülmez. Fakat bu işe yeni başladıysanız senaryonuzu kendi bütçenize göre ayarlamanız gerekiyor. Tabi eğer siz yaratıcı biri iseniz zor sahnelerin maliyetini düşürebilirsiniz. Bunun yanında aşırı karakter kullanmadan ve dünyadan uzak mekanların senaryonuza yer vermeden de bir tık daha maliyeti düşürebilirsiniz. Şunu da unutmamalısınız ki bir film veya kısa filmin kalitesini kullandığınız ekipmanlar değil kurduğunuz hikaye ve o hikayenin nasıl işlendiği önemlidir.

KISA FİLMDEN NASI PARA KAZANILIR?

Çektiğiniz kısa filminiz hazırsa kısa filminizi festivallere gönderebilirsiniz. Bu kısa film festivalleri ulusal veya uluslararası olabilir kısa filminizi gönderdikten sonra jüri üyeleri tarafından eleştirilir, analiz edilir ve en iyileri seçilir, seçilen bu kısa film sahiplerine ödül verilir. En iyileri arasında neden sizin de bir eseriniz olmasın ki?

Özel Haber

Bakmadan Geçme