Kısa yoldan, hızlı zayıflatan diyet: Su orucu

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber fazla kilosu olan insanlar hızlı ve kısa yoldan zayıflamanın yollarını arıyor. Uzmanlar tarafından hızlı kilo vermenin sağlıksız bir yöntem olduğu söylense de 2014 yılında vefat eden Ukraynalı ünlü Doktor Aidin Salih tarafından su orucu şiddetle tavsiye edildi.

Kısa yoldan, hızlı zayıflatan diyet: Su orucu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salih, Ramazan döneminde 3 boyunca sahur ve iftar zamanlarında sadece su içerek bu diyetin yapılması gerektiğini söyledi. Daha sonra ise geliştiren bu zayıflama yöntemi, 7 günlük bir süreye kadar uzatıldı.

Belirli bir süre içinde sadece suyla beslenilen diyet türü olan su orucu, 7 günlük bir süre içerisinde tamamlanıyor. Bu diyette sadece su tüketmenin gerektiğini söyleyen uzmanlar, vücuttaki fazla kiloların atılmasına yardım eden bir beslenme düzeni olduğu bilgisini veriyor.

Bazı durumlarda medikal denetim altındaki hastalara uygulanan bu oruç şekli,  yemek yemenin yasak olduğu hastalara uygulandı. Bazı insanların bünyesinde ise farklı şekillerde sonuçlar doğurabileceği riskinden dolayı ise 3 günlük su orucu yapılması gerektiği söyleniyor.

Zayıflama dışında çok sayıda faydası olan su orucu, vücuttaki zararlı maddeleri kolayca dışarı atıyor ve sigara içenlerin akciğer, alkol tüketenlerin ise böbreklerinin temizlenmesini sağlıyor.

Çok sayıda faydası olan ve kısa sürede zayıflatan su orucu aynı zamanda vücutta bazı zararların oluşmasına neden olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Nihan Yakut ise "Bu tür bir diyet başta hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) olmak üzere baş ağrısı, mide bulantısı, bilişsel işlevde bozukluk gibi yan etkilere neden olacaktır" dedi.

Kısa yoldan, hızlı zayıflatan diyet: Su orucu
Kısa yoldan, hızlı zayıflatan diyet: Su orucu

Bakmadan Geçme