Kızı annesine hayat verdi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezinde kanser hastası olan Ayşe Demirci, kızı tarafından yapılan nakille hayata tutundu.

Geçen yıl Mayıs ayında Akut Miyeloid Lösemi tanısı konulmuş olan 53 yaşındaki Ayşe Değirmenci, aldığı üç kemoterapinin ardından durumunda olumlu sonuçlar olmayınca MEÜ Onkoloji Hastanesine başvurdu. 

Başvuru sonucunda Kemik İliği Nakil Merkezi sorumlusu MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bilim Dalında görevli Doç. Dr. Pelin Aytan'ın tedavisine başladığı Değirmenci'ye uygun kök hücre bulunması için önce aile fertlerinden kan alındı. Sonucun olumsuz çıkması üzerine 3 kızından da örnek alınan Değirmenci, en büyük kızı 35 yaşındaki Elif Değirmenci'nin 'yarı uyumlu' olması üzerine umudunu kaybetmedi. 

Yapılan naklin tam uyum sağlamasıyla Değirmenci'yi eşi İbrahim Değirmenci (60) tedavi sürecinde yalnız bırakmadı. Kızından yapılan nakille umutları yeşeren ve hayata tutunan Ayşe Değirmenci de geçen yıl mayıs ayının sonlarında konulan teşhisin ardından yaşadığı süreci anlattı. 3 kez kemoterapi aldığını belirten Değirmenci, "İlik nakli oldum. Büyük kızımınki yarım uyumlu oldu. Kızımdan bulunması iyi hissettirdi. Bulunmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Şuanda çok iyiyim, sonuç çok güzel" dedi.
 

Bakmadan Geçme