• Haberler
  • Keşfet
  • Kızıl Goncalar dizisine Özgür Demirtaş'tan yorum geldi: Kesinlikle devam etmeli

Kızıl Goncalar dizisine Özgür Demirtaş'tan yorum geldi: Kesinlikle devam etmeli

FOX TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar ilk bölümünden itibaren iktidar ve tarikatların hedefi haline geldi. Dizinin dün akşam yayınlanan bölümüne Ekonomist Özgür Demirtaş'tan yorum geldi.

FOX TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, dizi konusu ile tarikatların hedefi haline geldi ve RTÜK diziyi incelemeye aldı. Başrollerinde Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın yer aldığı dizinin afişlerine boyalı saldırı düzenlenmiş ve çekimlerin yapılacağı mekanlarda alınan tüm izinler iptal edilmişti.  

Bütün gözlerin çevrili olduğu Kızıl Goncalar dizisi dün yayınladığı 2. bölümle yine gündemdeki yerini aldı. Bölümdeki ‘denklem sahnesi’ kapalı kızların okutulmadığı zihniyete dikkat çekti.  

Dizide Özgü Namal’ın can verdiği Meryem karakterinin kızı olan Zeynep, okula gönderilmeyen kız çocuklarının durumunu mantık önermesi ile ele aldı. Denklemde tarikat şeyhi olan Efendi Hazretleri ve Özcan Deniz’in canlandırdığı Levent karakterinin babası olan Suavi arasında kurduğu mantık önermesinde, sonuç her ikisi de birbirine denk çıktı. 

Denklemi çözerken konuşmayan Zeynep, denklemin sonucu sonrası “Olan hep kızlara oluyor. Ne farkınız var? Aynısınız” diyerek daha modern görünen Suavi’nin aslında tarikat şeyhiyle aynı zihniyette olduğunu belirtti. 

Bu sahne gündem olurken Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş’tan bir dizi değerlendirmesi geldi. Demirtaş X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sahne inanılmaz. Bu dizinin muhakkak devam etmesi lazım: Herkesin izlemesi lazım." ifadelerine yer verdi.  

Bakmadan Geçme