Kızıldeniz'de Gerilim: ABD, 14 İnsansız Hava Aracını İmha Etti!

ABD, petrol ve akaryakıt sevkiyatlarının yoğun olarak kullanıldığı bu önemli deniz güzergahında 14 insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'in Husi kontrolündeki bölgeden gelen İHA tehdidine karşı başarılı bir müdahalede bulunduğunu açıkladı. "US Arliegh Burke" adlı güdümlü roket yok edicisi, sabah saatlerinde tespit edilen İHA dalgasına karşı 14 İHA'yı vurarak bölgedeki gemilere zarar verilmediğini belirtti.

Kızıldeniz'deki Gerilim Son Üst Düzeye Çıktı!

Bölgedeki şirketler de tedbirler almaya başladı. Fransız gemicilik şirketi CMA CGM, güvenlik durumundaki kötüleşme üzerine Kızıldeniz'deki tüm seferlerini askıya aldığını duyurdu. MSC ise gemilerinin rotasını artan tehditler sonucunda Kızıldeniz dışına çıkardı. Husilerin İsrail bağlantılı gemilere yönelik saldırıları sonrasında uluslararası toplumda hareketlenme yaşanırken Husi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Umman öncülüğünde yapılan görüşmelerde Gazze'ye yönelik saldırıların devam ettiğini ve ellerinin bağlı olamayacaklarını ifade etti. Ancak Husiler, Yemen'in Gazze konusundaki pozisyonlarının pazarlık konusu olamayacağını vurgulayarak İsrail'e ait gemilere yönelik saldırılarını sürdüreceklerini belirtti. Bu gelişmeler, bölgede siyasi ve ekonomik dengeleri etkileyerek uluslararası ilişkilerde yeni bir gerilim noktası oluşturuyor.

Bakmadan Geçme