KKTC'de seçim heyecanı! Sandıklar açıldı, oy kullanma başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanını belirlemek üzere halk sandık başına gitti. 9'uncu kez düzenlenen seçimlerde 218 bini aşkın seçmen, 777 sandıkta oy kullanıyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi başladı. KKTC'de vatandaşlar cumhurbaşkanını seçmek için 9'uncu kez sandığa gitti.
OY KULLANMA SAAT 18.00'E KADAR SÜRECEK
Seçimin ilk turu için 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başlayan KKTC vatandaşları, ülke genelinde kurulan 777 sandıkta 18.00'e kadar oy verebilecek.
TOPLAM 218 BİN 313 SEÇMEN BULUNUYOR
Toplam 218 bin 313 seçmenin bulunduğu KKTC'de, cumhurbaşkanı seçilebilmek için geçerli oyların salt çoğunluğunu almak gerekiyor.
SEÇİMİN İKİNCİ TURA KALMA DURUMU
Seçimin ilk turunda herhangi bir aday yüzde 50+1 oyu aldığı takdirde cumhurbaşkanı seçilecek. Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda ise ilk turda en çok oyu alan ilk iki aday, 7 gün içinde yapılacak ikinci tur seçimlerine katılacak. İkinci turda en yüksek oyu alan aday, cumhurbaşkanı koltuğuna oturmaya hak kazanacak.
ADAYLAR VE PUSULA SIRALAMASI
5’i bağımsız olmak üzere toplam 7 adayın yarıştığı seçimin ilk turundaki oy pusulasında sıralama şöyle:
Osman Zorba (Kıbrıs Sosyalist Partisi)
Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi)
Arif Salih Kırdağ (Bağımsız)
Ahmet Boran (Bağımsız)
Mehmet Hasgüler (Bağımsız)
İbrahim Yazıcı (Bağımsız)
Hüseyin Gürlek (Bağımsız)
GÜRLEK DÜN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Pusulada 7’nci sırada yer alan Hüseyin Gürlek, dün Ersin Tatar lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.
