Köç: İğneden ipliğe yapılan zamlar ile kamu çalışanları belini doğrultamıyor

Türk Eğitim-Sen olarak öncelikli taleplerinin kamu çalışanlarının insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturulması olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç,' Hükümeti, memurların sesine kulak vermeye çağırıyoruz Genel Merkezimizin Ekonomiye, Mesleğe, Eğitim Yönetimine ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Yönelik 24 Kasım Öğretmenler Günü Raporu' konulu anket sonuçlarına göre katılımcı öğretmenlerin  %59,30'u ekonomik durumunu 'kötü' olarak tanımlarken, bu durumun aile içi ilişkilerini etkilediğini söylüyor.

Köç: İğneden ipliğe yapılan zamlar ile kamu çalışanları belini doğrultamıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alım gücü giderek eriyor, iğneden ipliğe yapılan zamlar ile kamu çalışanları belini doğrultamıyor.  Bu noktada yaşanan ekonomik koşullara paralel olacak şekilde memurların ücretlerinde artış yapılması şarttır. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyona tekabül eden memurlarımız ve emeklilerimiz enflasyon karşısında ezdirilmemelidir. Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını acilen gündemine almalıdır. Seyyanen zam, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payı uygulaması getirilmesi öncelikle taleplerimizdir.

Bu noktada yaşanan ekonomik koşullara paralel olacak şekilde memurların ücretlerinde artış yapılması şarttır. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyona tekabül eden memurlarımız ve emeklilerimiz enflasyon karşısında ezdirilmemelidir. Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını acilen gündemine almalıdır. Seyyanen zam, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payı uygulaması getirilmesi öncelikle taleplerimizdir.” dedi. AYNUR ÜNÜN

Bakmadan Geçme