Koçak'ın 'Şeyda'nın Örgü Keyfi' kitabı yayınladı

Yazar Hüzeyme Yeşim Koçak ile yeni çıkan kitabı Şeyda'nın Örgü Keyfi hakkında şu bilgilere yer verdi.

Koçak'ın 'Şeyda'nın Örgü Keyfi' kitabı yayınladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Şeyda'nın Örgü Keyfi, 17 öyküden teşekkül ediyor. İçinde muhtelif örgü çeşitleri bulunuyor; uzunlu kısalı, düz-ters, Selanik, haroşa, özellikle zig zag, nohut, fiyonk, fantezi…

Bazen tığ ve şiş(!) kullandım, kalem niyetine. Kedi köpek giysileri ördüm kuyruklu birilerine. Kimine kazak, kimine patik, yelek, kiminin başına çorap(!)
Bazılarının iç örgü(!) kalitesine değindim, övdüm. Birilerini dertliydim, yerdim.

Bu kalem işleri, işlevi elbette haz verdi.

Ama galiba (Edebî) Örgüyü hazırlayan da “uçuk kaçık bir yazar” dediklerindendi. Kalemin sivri diline değdi, gitti geldi.

Bir önceki öykü kitabım Sevdalı Bir Yelpaze’ydi. Sevda ve sonra (çılgın, tutkun, âşık) gibi mânâlar barındıran Şeyda… Neticede keyfim yerine geldi.

***

Şeyda'nın Örgü Keyfi’nde farklı zaman ve mekânda geçen çeşitli hayat hikâyeleri sergileniyor.

İronik ve eleştirel bir bakışla; gözün gezginliğinden, fert ve toplum meselelerine, çağın getirdiği yüklere, duruş, diriliş arzusu üzerine yorumlar getiriliyor.

Aşk dilini kuşanmış, sevgi kanallarıyla köprü kuran, maneviyat yönlü günden ve dünden öyküler de yer alıyor.

Yine okur- yazarın kurduğu bağ, kalp dokunuşları; kadınlara dair kimi sorunlar; ölüme, perde gerisine bir bakış gündeme geliyor.
Yumakların(!) biri bitiyor, biri başlıyor.

Kitap herhalde, bir aşk örüntüsünü, şiirini ve yolculuğunu ihsas ettiren; okuru zihnî örgüye, kalp işlemeleri ile iştirakine davet eden sıcak, meyveli, derinlikli öykülerden oluşuyor…

İyi okumalar, dalışlar, uçuşlar diliyorum.”(KİTAPTAN)
“…Gözler, kaçın kurasıydı. Günahları arıtamazdı, bu kötülük kurnasıydı kumkumasıydı.

Bütün suçlu, zanlı, mahkûm nazarları, zincir olup Zarife’nin, Lâtife’nin, Nefise’nin boynuna dolandı. Sıkıştı, nefes alamadı.

Gözden; tüm seri yavaş hımbıl katiller, hırlılar hırsızlar, çetin cevizler, mafya babaları, iskele babaları, şambabaları geçti. Kadın göz açamadı. Tüh, şimdi aynalara da bakılamazdı.

Hain organ, kıpkırmızı kesildi. Kanlandı, allara boyandı.” (Göz) 

Bakmadan Geçme