Kofia Kimdir: Nasıl Filistin Mücadelesinin Sembolü Oldu

İsveçli müzik grubu Kofia, son dönemde 'Leve Palestina' şarkısıyla dünya çapında büyük ilgi görüyor ve Filistin mücadelesinin sembolü haline geliyor. Sosyal medyada ve meydanlarda söylenmeye başlayan bu şarkı, Filistin'e destek veren insanlar tarafından bir dayanışma ifadesine dönüştü.

Son günlerde özellikle sosyal paylaşım sitelerinde sıkça duyduğumuz “Leve Palestina” şarkısının sahibi Kofia grubu merak uyandırıyor.

İşte Kofia ile ilgili merak edilenler:

Kofia, 1972 yılında Filistinli George Totari kurulan Sosyalist bir müzik grubudur. Grup Üyeleri, İsveçli müzisyenler Johan Ahlberg, Emma Axelson, Linus Malmqvist ve Björn Vikström'den oluşuyor. Müziklerinde genellikle politik ve sosyal meseleleri ele alan Kofia, Filistin meselesine bakışını "Leve Palestina" adlı şarkıyla dile getiriyor.

"Leve Palestina" şarkısı, İsveççe olarak "Filistin'e Özgürlük" anlamına geliyor. Sözleri ve müziği Kofia tarafından yazılan şarkı, Filistin'in yaşadığı yerde, işgal altında olan topraklarını ve direnişi anlatıyor. Güçlü bir melodiye sahip olan şarkı, duygusal bir şekilde söylendiği için dinleyiciler üzerinde derin bir etki bırakıyor.

"Leve Palestina" şarkısının Filistin mücadelesinin sembolü haline gelmesi, sosyal medyada büyük bir hareketlilik oluşturdu. Özellikle Filistin'e destek verenler ve insan haklarının savunucuları, bu direnişi paylaşarak Filistin'in güçlendirilmesine omuz veriyorlar. Ayrıca dünya çapında düzenlenen protesto gösterilerinde ve etkinliklerde "Leve Palestina" şarkısı söyleniyor.

GRUP YÜRÜYÜŞ "AŞET FİLİSTİN" ŞARKISINI "LEVE PALESTINA"DAN ESİNLENDİ

İslami orjinli müzikler yapan Grup Yürüyüş de Kofia'nın "Leve Palestina" adlı parçasından esinlenerek "Aşet Filistin" şarkısını yazdı. 

AŞET FİLİSTİN'i dinlemek için tıklayınız

LEVE PALESTINA'yı dinlemek için tıklayınız 

BİR KIZIM TÜRKLE DİĞERİ LÜBLANLI BİRİYLE EVLİ

Grubun kurucusu George Totari, bir ropörtajında şu ifadelere yer veriyor: "Filistin'de Yahudilerle binlerce yıl yaşadık. Yahudiler buraya gelmeden önce Filistinliler ve Kenanlılar vardı. Hristiyanlar buraya geldiğinde birçok Yahudi, Hristiyan oldu. Müslümanlar geldiğinde de birçok Yahudi ve Hristiyan, Müslüman oldu. Aslında aynı insanlar birbirini öldürüyor. Avrupa'dan bizim ülkelerimize gelenler nefretle ve intikam duygusuyla geldi. Hristiyan olduğum için Arap olmadığımı düşünenler oluyor. Halbuki herkes dinini seçebilir. Bazıları da Müslümanlara düşman olduğumu düşünüyor. Neden düşman olayım? Oğlum Lübnanlı Müslüman bir kadınla evli. Kızım da bir Türkle evlendi. Bizi rahatça öldürmek için ırkçı olmamızı, terörist olmamızı ve insanlıktan çıkmamızı istiyorlar. Bize açıkça 'hayvan' diyorlar. Biz Yahudilere hayvan desek, hepimizi terörist ilân ederler."
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme