• Haberler
  • Güncel
  • Köfte dağılıyorsa bu yöntemle dağılmıyor asla.. Bütün sırrı harcındaymış aslında

Köfte dağılıyorsa bu yöntemle dağılmıyor asla.. Bütün sırrı harcındaymış aslında

İster tavada ister mangalda. Köfte yaparken çoğu zaman kıyma elinizde dağılır ve bir türlü toparlanmaz. Eğer sizin de köftelerinizde dağılma problemi varsa bilmeniz gereken bir aşçılık tüyosu var. Asla köfteler dağılmıyor ve  içi sulu kalıyor


Köftenin onlarca çeşidi bulunur. En çok tercih edileni ise köfte kızartmasıdır. Fakat köfte harcını reçeteye uygun bir şekilde hazırlamanız gerekir. Eğer reçeteye uymazsanız köfteleriniz dağılır ve böylelikle tavada veya ızgarada köftelere yazık olur. Bilmeniz gereken bu aşçılık sırrıyla köfteler asla dağılmıyor ve harcındaki püf nokta sayesinde içi de çok daha sulu kalıyor. İşte köfte yaparken öğrenmeniz gereken tüyo. 

DAĞILMAYAN KÖFTENİN SIRRI HARCINDA

Rafinera.com'da yer alan habere göre, Köfte harcı iyi yoğrulmadıysa köfte dağılabilir. Kıyma başta olmak üzere karışım içerisindeki tüm maddeler iyice harmanlanmalıdır. Köfte harcını yoğururken de bir miktar su ile yoğrulmalıdır. Bu sayede malzemeler birbirine daha iyi tutulur, harcın dağılmasına engel olunur. Dağılmayan köfteler için dikkat edilecek bir diğer durumda köfte yoğrulup şekil verildikten sonra en az bir kaç saat dinlendirilmesidir. Hazırladığınız harcı dinlendirmeden pişirmemeye özen gösterin. Buzdolabında üzeri streç filmle kapalı bir şekilde köftelerinizi dinlendirebilirsiniz.

Köfte dağılıyorsa bu yöntemle dağılmıyor asla.. Bütün sırrı harcındaymış aslında

CIVIK KÖFTELERE BU ŞEKİLDE SON VERİN

Köfte harcınızın kıvamını ayarlamak için ekmek, galeta unu veya yumurta gibi bağlayıcı malzemeler kullanın. Bu malzemeler köftenin dağılmasını önler ve daha sıkı bir yapı kazandırır.

Köfte harcınızı yoğurduktan sonra buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Bu şekilde harcın içindeki malzemeler birbirine iyice yapışır ve köftenin şeklini korumasını sağlar.

Köftelerinizi kızartırken yağın çok kızgın olmasına dikkat edin. Eğer yağ yeterince kızgın değilse, köfteler yağa yapışabilir ve dağılabilir. Ayrıca köftelerinizi çok sık çevirmeyin, her iki tarafı da iyice pişirin.

Köftelerinizi pişirdikten sonra hemen servis etmeyin, bir süre dinlendirin. Bu şekilde köfteler suyunu çeker ve daha lezzetli olur.

KÖFTE KURUYORSA BU SEBEPLE KURUYOR

Kuruyan köftelerle ilgili Hurriyet.com.tr'de, "Şeklini verdiğiniz köftelerinizi kızartma aşamasında ise bir tavanın tabanı yağ olacak kadar yağ koymanız yeterlidir. Fazla yağ koymayın ve köftenizin her iki tarafını eşit miktarda kızartın. Fazla pişirmeniz köftenin kurumasına neden olur" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: Rafinera.com, Hurriyet.com.tr Derleme: Hakimiyet.com/*

Bakmadan Geçme