• Haberler
  • Güncel
  • Kolay emeklilik vaadiyle para toplayan SGK uzmanı tutuklandı

Kolay emeklilik vaadiyle para toplayan SGK uzmanı tutuklandı

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşanan bir olayda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yardım vaadiyle insanlardan para toplayan bir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı tutuklanarak hapis cezasına çarptırıldı.

SGK Denizli İl Müdürlüğü'ne bağlı Buldan Sosyal Güvenlik Merkezi'nde çalışan uzman E.A., emeklilik işlemlerini kolaylaştıracağını söyleyerek kişilerden para aldığı iddiasıyla gündeme geldi.

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; E.A. hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı. Müfettişlerin Buldan Sosyal Güvenlik Merkezi'nde yürüttüğü incelemeler neticesinde, E.A. ifade vermek için Güney İlçe Emniyet Amirliği'ne gitti.

İddiaları reddeden ve görevini sürdürdüğünü belirten E.A., şikayetlerin artmasıyla gözaltına alındı ve görev yerinin değiştirilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E.A.'nın özellikle Buldan'a bağlı Alandız ve Kaşıkcı Mahalleleri başta olmak üzere, Buldan ve Güney ilçelerinde birçok kişiden topladığı paranın 10 milyon TL'yi aştığı ve bazı mağdurların fazladan ödedikleri paraları geri aldıkları iddia edildi.

Bakmadan Geçme