KOMEK'ten İşitme Engellilere Özel Kurslar

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), işitme engellilere yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Bu kurslar, işitme engellilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.

KOMEK'ten İşitme Engellilere Özel Kurslar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KOMEK, açtığı kurslarla işitme engellilerin mesleki ve sosyal hayata katılımlarını arttırmaya ve kişisel gelişimlerini sağlamaya yönelik önemli bir fırsat sunuyor.

KOMEK tarafından bu dönemde ilk kez düzenlenen "İşitme Engelliler İçin Matematik" kursu, 2024 EKPSS sınavına hazırlık amacıyla düzenleniyor. Kurs, Alaaddin KOMEK merkezinde gerçekleştiriliyor ve işitme engelli kursiyerlere sınav hazırlığı konusunda destek sağlıyor.

Matematik kurslarına katılan işitme engelli kursiyerler, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin dezavantajlı gruplara yönelik önemli çalışmalar yaptığını belirterek, kendilerine bu fırsatları sunduğu için KOMEK'e teşekkür ediyor.

KOMEK, işitme engelliler için ayrıca "Mefruşat" ve "Esmaü'l Hüsna" kursları da düzenliyor. "Mefruşat" kursuyla işitme engelli kursiyerler el becerilerini geliştirirken, "Esmaü'l Hüsna" eğitimiyle İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan Allah'ın güzel isimlerini öğreniyor.

KOMEK ENGELLERİ KALDIRIYOR

KOMEK, daha önce de işitme engelli bireylere yönelik çeşitli kurslar düzenlemişti. Bu kurslar arasında Kur'an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi, Kadın İlmihali, Yemek, Örgü, Basit Dikiş Teknikleri, Sosyal Yaşamda İletişim, EKPSS ve İŞKUR ortaklığıyla Giyim kursları yer alıyordu. Karapınar KOMEK'te ise İğne Oyası, Mefruşat ve Basit Nakış kursları düzenlenmişti.

Bakmadan Geçme