KONESOB Türkiye'de ilki gerçekleştirdi!

Türkiye'de Karbon Ayak İzi hesaplayan ilk birlik Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB), oldu. İşte detaylar…

Dünya’da Karbon Ayak İzi hesaplaması önem kazanmaya devam ederken, Türkiye’de bu uygulamayı gerçekleştiren il birlik, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği oldu. Karbon azalım konusunda öncü olmayı hedefleyen KONESOB, Alaz Karbon yazılımı ile iş birliği protokolü imzaladı.

KONESOB Türkiye'de ilki gerçekleştirdi!

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi ve karbon azalımı sürecine tam destek vereceklerini belirtti. Birlik olarak Karbon Ayak İzi azalımı konusundaki çalışmalara öncülük etmeyi sürdüreceklerini belirten Başkan Karabacak, esnaf ve sanatkarlara Alaz Karbon Yazılımı aracılığıyla yazılım, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden avantajlı bir şekilde yararlanma imkânı sağlanacağını ifade etti. Kararın, çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla alındığını ifade eden Başkan Karabacak, KONESOB'un karbon azaltım sürecinde diğer birliklere ve odalara da öncülük etmeyi hedeflediği belirtti.
 

Bakmadan Geçme