Konservelere sadece bir kaşıkla efsane lezzet: Dayanıklılığı uzatmanın püf noktası!

Kış mevsiminin vazgeçilmez hazırlıklarından biri olan domates konserveleri, şimdi şeflerin sırlarıyla daha da özel. Doğal mevsim dışı koşullarda yetişmeyen lezzetleri dondurarak yazın enerjisini saklamak isteyenler, mutfak ustalarının önerdiği yöntemi kaçırmamalı. İnceliklerle hazırlanan bu konserveler, uzun ömürlü tazeliği ve enfes tadıyla sofraları renklendiriyor. İşte detaylar...

Konservelere sadece bir kaşıkla efsane lezzet: Dayanıklılığı uzatmanın püf noktası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Püf noktaları bilindiğinde çok daha lezzetli ve uzun süre dayanabilen konserveler yapmak mümkün. Çoğu yemekte kullanılan ve kullanımı da birçok kolaylık sağlayan konserveler adeta hayat kurtarıyor. Peki doğru bir şekilde domates konservesi nasıl yapılır?

BİR KAŞIK EKLEYİN
Domates konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Bu yöntem ise hem kolay bozulmamasını sağlayacak hem de uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

Domates konservesi için gerekli malzemeler şunlardır;

5 kilogram domates

1 yemek kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

5-6 adet metal kapaklı cam kavanoz

Konservelere sadece bir kaşıkla efsane lezzet: Dayanıklılığı uzatmanın püf noktası!

Domates konservesi hazırlanırken içerisinde 1 yemek kaşığı da şeker ekleyin. Bu domatesin uzun süre tazeliğini korumasını sağlayacaktır. Ayrıca bozulmamasını sağlamaktadır.

Tuz, yağ ve şekeri de ekleyip yüksek ateşte kaynatın. Altını kısıp ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirin. Daha sonra domatesleri sıcakken kavanozlara koyun. Kavanoz kapaklarını sıcak suyun içinde bekletin. Daha sora kavanozların ağzını kapatıp ters çevirin.

İşte leziz ve uzun süre kalacak asla bozulmayacak domates konserveleriniz hazır.

Bakmadan Geçme