• Haberler
  • Konya
  • KONSİAD Genel Başkanı Çelik, 'Konya, sanayileşmede Türkiye'nin parlayan yıldızı'

KONSİAD Genel Başkanı Çelik, 'Konya, sanayileşmede Türkiye'nin parlayan yıldızı'

KONTV Ana Haber Bülteninin canlı yayın konuğu olan KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, KONSİAD'ın faaliyetlerine ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KONSİAD Genel Başkanı Çelik, 'Konya, sanayileşmede Türkiye'nin parlayan yıldızı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hedeflerinin Konyalı sanayici ve iş adamlarını bir araya getirmek olduğunun altını çizen Konya Sanayici İş Adamları Derneği Genel Başkanı Kemal Çelik, “Konya, sanayileşme bakımından Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldi. Göğsümüz kabarıyor.” dedi.

2009 yılında kurulan KONSİAD'ın kısa sürede yakaladığı başarısı

Kuruluş yıllarında ilk hedeflerinin İstanbul'daki Konyalı işadamlarını bir araya getirmek olduğunu açıklayan Başkan Kemal Çelik " İstanbul'daki Konyalı sanayici ve iş adamlarımızın sinerjisini nasıl arttırırız? diye sorduk. Bu sorudan hareketle 2009 yılında derneğimizi kurduk. İstanbul'da ciddi manada sıkı iş adamlarımız var. Biliyorsunuz İstanbul, Türkiye'nin ekonomik baş şehri... Daha sonra biz Konyalı hemşehrilerimizi İstanbul'a nasıl taşırız, İstanbul'dan yurtdışına nasıl taşırız diye düşünmeye başladık. Konya'da KONSİAD'ı kurduk. Daha sonra Antalya'da Antalya KONSİAD'ı kurduk. Antalya'da biliyorsun yaklaşık 118 bin civarında hemşehrimiz var. Bana göre Türkiye dünyanın yıldızı, Konya'da Türkiye'nin yıldızı... Konyalı genç işadamlarımız ciddi yol aldılar. Konya'da savunma sanayisinde ciddi yol almaya başladı. Şuan da göğsümüz kabarıyor. Daha yolun başındayız" dedi.

"Yakında Federasyonumuzu kuracağız"

Konya, İstanbul, Antalya, İzmir ve şu anda Ankara şubemizi de oluşturduk. İstanbul'da şubemizi  trafiğin çok sıkıntılı olmasından dolayı Anadolu yakası ile Avrupa yakası olmak üzere ikiye ayırıyoruz. İnşallah onların da başında bir tane federasyon kuracağız. Böylelikle girişimciler ile yatırımcılarımızı daha sıkı buluşturmuş olacağız.

Pandemi sürecinde Konyalı iş adamlarına tavsiyeler

Konyalı işadamlarına salgın döneminde tavsiyelerde de bulunan Başkan Kemal Çelik, "Biliyorsunuz daha önce Türkiye Tesisat ve İnşaat Federasyon Başkanlığını yaptım. Şu anda KONSİAD Genel Başkanıyım. İşadamlarımız bana soruyor. "Başkanım pandemi oldu, küresel bir kriz var ne yapacağız? Şeklinde sorular geliyor... Ben onlara şu öğüdü veriyorum. Siz şirketinizi öyle bir kuracaksınız ki kendi işinizden başka bir şeyle ilgilenemeyeceksiniz. Kendi işinize odaklanacaksınız, her zaman bir sıkıntı olacakmış gibi hareket edeceksiniz. O zaman da bunlar size hiç tesir etmez. Bazı firmalar kaybedecek siz daha iyi büyürsünüz diye arkadaşlara bildiklerimizi anlatıyoruz. Özümüze dönmemiz gerekiyor biz nasıl iş yapmamız gerekiyor abartmadan işimize odaklanarak çok çalışmamız lazım" diye konuştu.

Bakmadan Geçme