Konut kredisinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğansın talimatıyla Merkez Bankacılık Düzenleme ve Denetleme kurumu (BDDK) ile çalışmalara başladı. İlk sefer konut sahibi olacaklar için yeni konut kredisi düzenlemesi detayları şuan gündemde.

Konut kredisinin detayları belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut kredisinde, 180 ay veda ve 1.20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyalar yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde konut kredisindeki düzenleme hakkında ipuçları verdi. 

İLK KEZ EV LACAKLARA KONUT KREDİSİ MÜJDESİ VERİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) düzenleme üzerinde çalışmaya başladı. İlk kez konut alacaklara 180 ay vade ve yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyalar yapılması gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile buluşması kapsamında yaptığı konuşmada düzenlemenin ipuçlarını vermişti. Özellikle ilk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu konuda Merkez Bankamızın da çalışmaları var BDDK ile birlikte. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz" demişti.
 

Bakmadan Geçme