Konya 4 yüz 51 araç bin 5 yüz 45 personelle deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Konya'dan bölgeye yardımlar devam ediyor. Konya ekipleri toplamda 451 araç ve 1545 personelin arama kurtarma ve destek çalışmalarına katılıyor

Konya 4 yüz 51 araç bin 5 yüz 45 personelle deprem bölgesinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi itfaiye arama kurtarma ekiplerinin, şu ana kadar 61 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardığı öğrenildi.  Konya Ticaret Borsası (KTB), üyelerinin desteğiyle un, bakliyat ve gıda ürünlerini bölgeye ulaştırıyor. Selçuk Üniversitesi, sağlık ekibinin ihtiyaç duyduğu tıbbi ekipman, gıda ve kişisel kullanıma ait malzemeleri bölgeye gönderdi. Beyşehir'de hafriyat firmaları, Beyşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde Hatay'a iş makinesi operatörü ve iş makineleri gönderme kararı aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Beyşehir Öğretmenevi'nden de deprem bölgesine 2 bin kişilik sıcak yemek gönderileceği belirtildi. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi öncülüğünde 40 kişilik gönüllülerden oluşan bir yardım ekibi kuruldu. Ayrıca kooperatif bünyesindeki tekstil atölyesinde üretilen kışlık kıyafetler de bölgeye gönderildi.

Gönüllüler seferber oldu

Yalıhüyük'teki kamu kurumları ve vatandaşlar deprem bölgesine gönderilmek üzere erzak temini yaptı. Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, "Çok üzgünüz. Acımız büyük. Bu acıyı tüm Yalıhüyük halkı olarak yürekten paylaşıyoruz." dedi. İlçede kaynakçılık yapan vatandaşların da gönüllü olarak bölgeye gittiği öğrenildi. Çumra Belediyesi deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla iş makinaları, harfiyat kamyonları ve mobil mutfak desteğinde bulundu. Cihanbeyli Belediyesi, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla battaniye, ısıtıcı, bebek bezi, mama, gıda, hijyen ürünleri gibi ihtiyaç ürünleri afet bölgesine gönderildi. Karapınar Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 5 bin kişilik sıcak yemek ve ayran Hatay'a ulaştırıldı.

Bakmadan Geçme