• Haberler
  • Konya
  • Konya Arkeoloji Müzesi: Konya'nın Zengin Tarihini Keşfedin

Konya Arkeoloji Müzesi: Konya'nın Zengin Tarihini Keşfedin

Binlerce yıllık zengin tarihiyle başkent hüviyetini hiç kaybetmeyen Konya'da gezilip görülecek yüzlerce eser ve mekan bulunuyor. Tüm bu tarihi zenginliklere ev sahipliği yapan Konya'da gezilip görülmesi gereken yerlerden biri de Konya Arkeoloji Müzesi. Müze, Cilalı Taş Devri'nden başlayarak Erken Çağ, Demir Çağı, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait birbirinden önemli binlerce eser sergiliyor. Konya'ya gezi planlıyorsanız, ajandanıza Arkeoloji Müzesini de ekleyin.

1901 yılında kurulan ve hala Türkiye'nin en eski müzelerinden biri olarak kalmayı sürdüren Konya Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerine tarihin derinliklerinde bir yolculuk vaat ediyor..

1962 yılında günümüzdeki binasına taşınan müzenin koleksiyonları, çevredeki kazı bölgelerinde bulunan paha biçilmez eserlerle dikkat çekiyor. Sergilenen eserler, Konya'nın binlerce yıllık geçmişini ve antik uygarlıkların izlerini gözler önüne seriyor.

Bu eserler arasında Altıntepe, Çatalhöyük, Karahöyük ve Alaaddin Tepesi gibi önemli tarihi yerlerden çıkarılan tunç, gümüş ve altın gibi metallerden yapılmış değerli eserler, seramikler, heykeller, yazılı tabletler ve diğer arkeolojik buluntular yer alıyor.

Haftanın her günü ziyarete açık olan Konya Arkeoloji Müzesi, 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Bakmadan Geçme