Konya ASKON'dan deprem bölgesindeki çocuklara eğitim desteği

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, örnek bir faaliyete daha imza attı. Dernek yönetimi, 7 Şubat depreminden etkilenen 11 ildeki çocuklara kırtasiye yardımında bulundu. Konya'da hazırlanan okul çantaları ve kırtasiye setleri bölgedeki çocuklara ulaştırıldı. 

Kampanya hakkında bilgiler veren ASKON Konya Genel Sekreteri Muaz Gülyiğit, “Ülkemizde meydana gelen deprem, çocukların eğitim hayatını olumsuz etkilemiş ve birçok okul binasında hasara neden olmuştu. Bu durum, çocukların normal eğitim ortamlarından uzak kalmalarına ve okul malzemelerine ulaşma konusunda zorluk yaşamalarına yol açmıştı. ASKON Konya ailesi,  bu zorlu süreçte çocukları yalnız bırakmamak ve eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla harekete geçti.

ASKON Konya'nın girişimiyle, üyeler ve bağışçılar aracılığıyla toplanan kırtasiye malzemeleri, depremden etkilenen okullara ulaştırıldı. Kırtasiye yardımı paketleri, Çantalar, defterler, kalemler, silgiler, cetveller ve diğer tüm temel okul malzemelerini içeriyordu. Bu yardımlar sayesinde çocuklar, eğitimlerine daha iyi bir şekilde devam edebilecek ve normalleşme sürecinde desteklenmiş olacak” dedi. 

Gülyiğit, "Deprem  anında tüm gücümüzle bölgede olmuştuk ve o an neye ihtiyaç varsa üyelerimizle ile birlikte çözmüştük. Deprem sonrasında da bugüne kadar  yardımlarımız  bölgedeki ASKON Şubelerimiz, AFAD ve diğer partner Sivil Toplum kuruluşlarımızın aracılığı ile devam etti.  Yine son olarak deprem sonrası çocukların eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen desteği sağlamak istedik. Kırtasiye malzemeleriyle destek vererek, çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Umarız bu yardımlarımız, onların geleceği için bir umut kaynağı olur. ASKON Konya'nın bu anlamlı yardımı, depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine umut olurken, birlik ve dayanışma duygularının önemini bir kez daha ortaya koydu.  ASKON Konya olarak üyelerimizin desteğiyle,  bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun her kesimine destek olmayı sürdürecektir” diye konuştu. Bölgedeki çocuklar da kırtasiye desteklerinden dolayı ASKON Konya Şube yönetimine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme