Konya Aydınlar Ocağı'nda sendikal mücadele ve bürokrasi konuşuldu
Siyaset Bilimci ve Araştırmacı Yazar Ömer Tokgöz, Konya Aydınlar Ocağı'nın Cuma Sohbetleri'nde eğitim hayatından sendikal mücadeleye, bürokratik kariyerinden yazarlık serüvenine uzanan 34 yıllık birikimini paylaştı.
Konya Aydınlar Ocağı’nın Cuma Sohbetleri programında bu hafta Siyaset Bilimci ve Araştırmacı Yazar Ömer Tokgöz konuk edildi. Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’nün davetiyle gerçekleşen buluşmada Tokgöz, özgeçmişi ve akademik geçmişi üzerine bilgiler vererek konuşmasına başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldığı eğitimden ve bu sürecin kendisine kazandırdığı perspektiflerden bahsetti.
34 YILLIK KAMU GÖREVİNDEN KESİTLER
Tokgöz, sohbetin devamında 34 yıllık iş ve kariyer yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda memur olarak başladığı kamu kariyerinde il müdürlüğüne kadar uzanan görev sürecinde edindiği bürokratik tecrübeleri aktardı. Kamu hizmetindeki önemli dönüm noktalarını ve bu süreçte karşılaştığı sorumlulukları anlattı.
SENDİKAL ÇALIŞMALAR VE AKİF İNAN HATIRALARI
Konuşmasında Memur-Sen Konfederasyonu’nun kuruluş evresine de değinen Tokgöz, bu dönemde üstlendiği sendikal görevleri ve sendikalaşma süreçlerine katkılarını paylaştı. Merhum Akif İnan ile olan hatıralarını da anarak, İnan’ın fikir ve mücadele insanı yönüne vurgu yaptı.
SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİ VE YAZARLIK SERÜVENİ
Tokgöz, sivil toplum alanındaki çalışmalarını aktardığı bölümde Siyasal Vakfı Konya Grubu başkanlığı görevini ve iş–meslek danışmanlığı kapsamında yürüttüğü eğitim seminerlerini dile getirdi. Medyadaki araştırmacı yazar kimliğiyle yerel ve ulusal basına yaptığı katkıları anlattı. Yazı hayatına 1999 yılında Oknos dergisinde yayımlanan sendikal örgütlenme konulu makalesiyle başladığını ifade etti.
