• Haberler
  • Konya
  • Konya Barosu'nda seçim heyecanı : 4 başkan adayı var

Konya Barosu'nda seçim heyecanı : 4 başkan adayı var

Konya Barosu'nda seçim tarihi yaklaştıkça seçim heyecanı yükseliyor. Yaklaşan seçimde yine ikisi kadın olmak üzere 4 aday hummalı bir çalışma başattı.

Konya Barosu'nda seçim heyecanı : 4 başkan adayı var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Barosu’nda seçim tarihi yaklaştıkça seçim heyecanı yükseliyor.  Yaklaşan seçimde yine ikisi kadın olmak üzere  4 aday hummalı bir çalışma başattı.
Halen Baro Başkanı olan Av. Mustafa Aladağ’ın aday olmayacağını açıklaması üzerine 15 Ekim’de yapılacak olağan genel kurulda 4 aday başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Baro seçimlerinin bir başka özelliği ise Konya Baro Başkanlığı’na  iki kadın aday da ilk defa seçime katılacak.
15 Ekim’de yapılacak  seçimlerin ilk bölümü Dedeman Otel’de yapılacak. Mevcut yönetim faaliyetlerini delegelere sunacak, ibra istenecek. Ertesi günü ise  Adliye toplantı salonunda sabah saatlerinden itibaren  avukatlar yeni başkanlarını seçmek için sandığa gidecek.
Baro Başkanlığı seçimlerinde  Vefa grubunun adayı Oktay Unkur, Demokrat Avukatlar grubunun adayı  Güneş Gül, Etkin grubunun adayı Elif Çizir, Birlik grubunun adayı  Halil Özka  başkanlık için yarışacak. Vefa grubunun adayı mevcut Baro yönetiminde 6 yıldır başkan adayı olarak çalışmaktaydı.
Konya Baro seçimlerinde  yaklaşık 3 bin 500  delege oy kullanırken, bu rakamda erkek ve kadın avukatların hemen hemen eşit sayıda olduğu öğrenildi.
Halen Baro Başkanı olan Av. Mustafa Aladağ  gazetemize yaptığı açıklamada “ Görev süremizce en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Bu dönemde aday olmadığımızı daha önce açıklayarak, yeni arkadaşlarımıza fırsat vermeye çalıştık. Baro seçimlerinin Türk hukukuna, adalet sistemine ve Konya Barosu avukatlarına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


DURSUN SEYİS/ HAKİMİYET GAZETESİ

 

Bakmadan Geçme