• Haberler
  • Konya
  • Konya bayram için gerekli tedbirleri aldı! Belediyenin hangi hizmetleri ücretsiz işte detaylar...

Konya bayram için gerekli tedbirleri aldı! Belediyenin hangi hizmetleri ücretsiz işte detaylar...

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için gerekli tedbirleri aldı. Boruktolu Mahallesi'ndeki yeni hayvan pazarına ulaşmak isteyen Konyalılar için toplu ulaşımda aktarma seferleri yapan Büyükşehir, hayvan pazarında hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti verecek. Bayram boyunca kurban etleriyle ilgili ücretsiz et muayenesi de yapılacak. Konya'da toplu ulaşım araçları bayramın birinci günü ücretsiz, diğer günler yüzde 50 indirimli hizmet verecek. Büyükşehir'e ait tüm otoparklar arefe günü ve bayramda ücretsiz olacak.

Konya bayram için gerekli tedbirleri aldı! Belediyenin hangi hizmetleri ücretsiz işte detaylar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKTARMA SEFERLERİ YAPILIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi, Boruktolu Mahallesi’ndeki yeni hayvan pazarına ulaşmak isteyen Konyalılar için toplu ulaşımda aktarma seferleri yapıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hayvan Pazarı’na ulaşmak isteyen yolcular; 23 Haziran Cuma gününden 29 Haziran Perşembe gününe kadar Alâeddin ve Kültürpark duraklarından hareket eden 26, 91, 93 nolu hatlar ile Kaşınhanı Otobüs Hareket Noktası’na (Kaşınhanı Son Durak) gelerek, bu duraktan 09.00-19.00 arası her saat başı hareket edecek ücretsiz aktarma seferlerini kullanabiliyor.


ÜCRETSİZ KURBANLIK VE ET MUAYENESİ
Konya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hayvan Pazarı’nda veteriner hekimler tarafından bayramın son gününe kadar hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti verilecek. Bayram boyunca vatandaşların hastalığından şüphe ettikleri kurbanlık etleriyle ilgili nöbetçi veteriner hekimler ücretsiz et muayenesi hizmeti verecek. Vatandaşlar, nöbetçi veteriner hekimlere 444 55 42 üzerinden ulaşabilecek.


TOPLU ULAŞIM BAYRAMIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ
Büyükşehir, vatandaşların bayram ziyaretlerini otobüsler ve tramvaylarla rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları yaptı. Bayram süresince Pazar tarifesiyle hizmet verecek toplu ulaşım araçları, bayramın birinci günü ücretsiz, diğer günler yüzde 50 indirimli olacak.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ HAZIR
Büyükşehir, bayram süresince yol, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi ile hizmet verecek. Şehir merkezi ve ilçelerde haşere ile mücadele çalışmalarını bayramda da sürdürecek Büyükşehir, hayvan ambulansı Canbulan ile yaralı ve yardıma muhtaç sahipsiz hayvanların yanında olmaya devam edecek. Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikâyetlerini 444 55 42 veya Alo 153 no’lu telefona bildirebilecek.

Bakmadan Geçme