• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Liseli Gencin Örnek Davranışını Takdir Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Liseli Gencin Örnek Davranışını Takdir Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sosyal Medyada Büyük Beğeni Toplayan Liseli Gençle Buluştu

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Liseli Gencin Örnek Davranışını Takdir Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sosyal Medyada Büyük Beğeni Toplayan Liseli Gençle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, otogar kavşağında yer alan güzergah tabelasının düşmesine kayıtsız kalmayarak onu uzun uğraşlar sonucu düzeltirken trafik ışığında bekleyen bir vatandaş tarafından kayda alınarak sosyal medyada paylaşılan 17 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi Yusuf Dağtaş ile bir araya geldi.

Altay, görüntüleri izledikten sonra sosyal medya hesabından "Güzel insanlar her yerde farkını gösterir. Uzun uğraş sonunda trafik işaretini düzelten genç arkadaşımızı arıyorum. Elden ele yayalım, bulalım, biz de küçük bir sürpriz yapalım. Video için Mehmet beye teşekkürler" paylaşımında bulundu.

Sosyal medya aracılığıyla ulaştığı duyarlı gençle bir araya gelerek sergilediği örnek davranıştan dolayı teşekkür eden Başkan Altay, gence bisiklet ve Konyaspor forması hediye etti. Altay, "Allah sayınızı artırsın" diyerek örnek davranışı dolayısıyla gence teşekkür etti.

Yaptığı hareketi hiçbir karşılık beklemeden yaptığını ifade eden Yusuf Dağtaş, Başkan Altay'a ilgisi ve hediyeleri için teşekkür etti. Dağtaş, "Ben bu iyilik hareketini hiçbir karşılık beklemeden tamamen canıgönülden yaptım. Büyüklerimiz bize gördüğümüz her taşı yoldan almamızı söyledi. Biz de gördüğümüz her eksikliği elimizden geldiği kadar düzeltmeye gayret ettik. 'İyilik yap, denize at' derler. Dedikleri gibi iyilik yaptım, denize attım." şeklinde konuştu.

Yusuf Dağtaş'ın babası Mehmet Akif Dağtaş, "Normalde herkesin yapması gereken bir hareketi Yusuf da yaptı. İyiliğin yayılmasına vesile olduğu için evladımızla gurur duyuyoruz. Yusuf'un bu örnek davranışını ödüllendirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beye teşekkür ediyoruz." dedi.

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Düzyol da öğrenciyi tebrik ederek, "Herkesin yapması gereken bir davranış. Uğur başkanımıza da teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu olay, gençler arasında yardımlaşma ve sosyal sorumluluk bilincinin artması adına önemli bir örnek teşkil etmektedir.

Bakmadan Geçme