• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi 5 Yılda 31 İlçede 3 Bin 165 Kilometre Su ve Kanalizasyon Şebekesi Oluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi 5 Yılda 31 İlçede 3 Bin 165 Kilometre Su ve Kanalizasyon Şebekesi Oluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, son beş yılda Konya genelinde gerçekleştirdiği altyapı yatırımları kapsamında 162 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi hattı inşa etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapılan çalışmaların toplamda 3 bin 165 kilometreye ulaştığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi 5 Yılda 31 İlçede 3 Bin 165 Kilometre Su ve Kanalizasyon Şebekesi Oluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, son beş yılda Konya genelinde gerçekleştirdiği altyapı yatırımları kapsamında 162 kilometre su ve kanalizasyon şebekesi hattı inşa etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapılan çalışmaların toplamda 3 bin 165 kilometreye ulaştığını açıkladı.

Başkan Altay, Konya genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir su hizmeti sunma hedefi doğrultusunda, su ve kanalizasyon şebekelerinde kullanım ömrünü tamamlamış hatları yenilediklerini ve şebekesi olmayan yerleşim yerlerine yeni su ve kanalizasyon şebekeleri oluşturduklarını belirtti.

Bu kapsamda 2023 yılında şehir genelinde 112 kilometre yeni su şebekesi ve şebeke ıslah çalışması yapıldı. Son beş yılda gerçekleştirilen yeni su şebekesi ve ıslah çalışmalarının toplam uzunluğu 2 bin 367 kilometreye ulaştı. Ayrıca, 342 ayrı noktada gerçekleştirilen sondaj çalışmalarıyla 300’den fazla yerleşim yerinin içme ve kullanma su ihtiyacı karşılandı; bu kapsamda 4 bin 664 litre/saniye debili su temini sağlandı.

Konya genelinde kanalizasyon şebeke gerçekleşme oranının yüzde 99’a ulaştığını vurgulayan Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün etkin çalışması için akış debisi, nüfus faktörü gibi önemli kriterlere dikkat edildiğini belirtti. Bu çerçevede, nüfusu fazla olan yerleşim yerlerinin tamamında planlanan kanalizasyon şebekelerinin tamamlandığını ifade etti. Yapılan çalışmalarla birlikte son beş yılda kanalizasyon şebekesi uzunluğu 910 kilometreye ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyon şebeke çalışmalarında toplamda 3 bin 165 kilometrelik yeni şebeke oluşturarak, bu uzunluğun neredeyse Konya ile Paris arasındaki mesafeye denk geldiğini kaydetti.

Bakmadan Geçme