• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi Ceviz Üreticileri İçin Destek Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Ceviz Üreticileri İçin Destek Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın ceviz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Ceviz üreticilerimize fidan desteklememiz devam ediyor. Şehrimizde başta Beyşehir, Akşehir ve Doğanhisar ilçelerimiz olmak üzere yıllık yaklaşık 4500 ton ceviz hasatı yapılıyor. Bereketli olsun' ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ceviz Üreticileri İçin Destek Sağlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı için ceviz üreticilerine yüzde 50 hibe destekli fidan desteği veriyor. Bu kapsamda, üreticiler 2023 yılı sonuna kadar 10 bin adet ceviz fidanı alabilecekler.

Ceviz üretiminde Türkiye'nin başta gelen şehirlerinden biri olan Konya’da Beyşehir, Akşehir ve Doğanhisar ilçeleri öne çıkıyor. Bu ilçelerde yıllık yaklaşık 4500 ton ceviz hasatı yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ceviz üreticilerine yönelik destekleri, üreticilerin üretim maliyetlerini düşürmeye ve ceviz üretimini artırmaya katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Ceviz üreticilerimize fidan desteklememiz devam ediyor. Şehrimizde başta Beyşehir, Akşehir ve Doğanhisar ilçelerimiz olmak üzere yıllık yaklaşık 4500 ton ceviz hasatı yapılıyor. Bereketli olsun.”

Bakmadan Geçme