• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi, Çocukları Şivlilik Hediyeleriyle Sevindiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çocukları Şivlilik Hediyeleriyle Sevindiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel 'Şivlilik' kültürünü yaşatmak amacıyla 31 ilçedeki anaokulu, ilkokul ve 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerine özel hediyeler dağıtıyor. Toplam 220 bin öğrenciye ulaşacak hediyeler, çocukları sevindirmek ve özel bir gün geçirmelerini sağlamak için hazırlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çocukları Şivlilik Hediyeleriyle Sevindiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel "Şivlilik" kültürünü yaşatmak amacıyla 31 ilçedeki anaokulu, ilkokul ve 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine özel hediyeler dağıtıyor. Toplam 220 bin öğrenciye ulaşacak hediyeler, çocukları sevindirmek ve özel bir gün geçirmelerini sağlamak için hazırlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üç ayların başlangıcında kutlanan ve Konya'ya özgü bir geleneğe denk düşen "Şivlilik" etkinlikleri kapsamında çocukları mutlu etmeyi amaçladıklarını belirtti. Başkan Altay, "Anaokulu, ilkokul ve 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki 220 bin öğrencimiz için 31 ilçede hazırladığımız Şivlilik paketlerini okullarda çocuklarımıza dağıtımını başlattık. Bugün ve yarın çocuklarımıza hediyelerin tamamını ulaştırmış olacağız. Amacımız, bu özel günde yavrularımızı mutlu etmek ve Şivlilik geleneğini yaşatmaya katkı sağlamak" dedi.

Öğrenciler ise hediyeleri büyük bir beğeniyle karşıladıklarını ifade ederek, Şivlilik geleneği ve hediyeler için emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme