Konya Büyükşehir Belediyesi, Çumra-Taşağıl'a Modern Kanalizasyon Hattı Kazandırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, atık suyun sağlıklı bir şekilde bertarafını sağlamak ve yaşam alanlarının kalitesini artırmak amacıyla Çumra ilçesi Taşağıl Mahallesi'ne 19.5 kilometre uzunluğunda yeni kanalizasyon şebeke hattı kazandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çumra-Taşağıl'a Modern Kanalizasyon Hattı Kazandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin bölgedeki atık su sorununa kalıcı bir çözüm getireceğini ve yaşam kalitesini artıracağını belirtti.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, "2023 Yılı 2. Kısım Muhtelif (Çumra-Taşağıl) İlçeler Kanalizasyon İnşaatı Projesi" kapsamında önemli bir adım attı. 
Proje kapsamında, Taşağıl Mahallesi'ne 16.5 kilometrelik ana hat ve 3 kilometrelik abone hattı olmak üzere toplamda 19.5 kilometre uzunluğunda yeni kanalizasyon şebeke hattı inşa edilecek.
Kullanılan çapları 200 ve 300 milimetre olan koruge borular, atık suyun etkili bir şekilde bertarafını sağlayacak. Başkan Altay, altyapı yatırımlarıyla ilçelerin yaşam standartlarını yükseltmeye devam ettiklerini ifade ederek, "Taşağıl Mahallesi'nde hayata geçireceğimiz proje, atık su sorununa kalıcı bir çözüm getirecek ve bölgedeki hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracak önemli bir adım olacak" dedi.
Çevre dostu malzemelerin kullanılacağı kanalizasyon şebeke hattı, bölgedeki yerleşim yerlerine entegre edilerek sağlıklı bir çevre oluşturmayı hedefliyor. Modern alt yapı yatırımlarıyla Konya, çevresel sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi konularında önemli adımlar atmaya devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme