• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Erişilebilir Konya' çalışmalarıyla belediyecilik ödülü kazandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Erişilebilir Konya' çalışmalarıyla belediyecilik ödülü kazandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Erişilebilir Konya' çalışmalarıyla Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi'nde 'Belediyecilik Ödülü'nü kazandı ve akıllı şehir uygulamalarında öncü bir rol üstlendiğini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi'nde büyük bir başarıya imza attı. "Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri" kapsamında "Erişilebilir Konya" çalışmalarıyla "Belediyecilik Ödülü"nü kazandı.

Ankara Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen zirveye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı ve AUS Türkiye Başkanı Esma Dilek, Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı Birinci Müsteşarı Virve Vimpari, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe ile birçok belediye başkanı katıldı.

Ödül töreninde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı. Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda öncü ve önder olma çabasına vurgu yaparak, aldıkları ödülle gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, özellikle akıllı şehir uygulamalarında Konya'nın öncü bir rol üstlendiğini ifade etti. Geçtiğimiz Mart ayında açıklanan Akıllı Şehir Stratejisi kapsamında 2030 yılına kadar 142 projeyle Konya'nın Türkiye'nin en akıllı şehirlerinden biri olacağını belirtti. Ayrıca, Konya'nın akıllı şehir uygulamalarında öne çıkması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri"ne "Erişilebilir Konya" başlığı altında yaptığı çalışmalarla başvurdu. Bu çalışmalar arasında; ATUS, Hat Anons Sistemi, Akıllı Durak Ekranı, Engelsiz Konya Mobil Uygulaması, Engelsiz Kiosk, KONYAKART Kiosk, Durak QR Kod Uygulaması, engelli şarj istasyonları, bisiklet yolları ve paylaşım sistemi, Skuterlar, Refakatçi KONYAKART, Burası Konya gibi uygulamalar, Engelsiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde geliştirilen TRKart ve TROTA uygulamalarında Konya'nın pilot il olması sebebiyle ulaşımın erişilebilir kılınması adına yapılan çalışmalar yer alıyor.

Bakmadan Geçme