Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ, Kış Aylarında Su Sayaçları İçin Uyarıda Bulundu

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında su sayaçlarını koruma konusunda önemli uyarılarda bulundu. Resmi Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan uyarılar şu şekilde…

Kış aylarında artan soğuk hava şartlarına karşı su sayaçlarının korunması için alınması gereken önlemler konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi KOSİ Genel Müdürlüğü çeşitli uyarılarda bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi, abonelerini bu önemli bilgileri dikkate almaya ve gerekli tedbirleri almaya davet etti. Kış aylarında alınacak basit önlemlerin, su tesisatlarının ve sayaçlarının zarar görmesini engelleyerek olası su kayıplarını minimize edeceği vurgulandı.
Sorumluluğun aboneye ait olduğu sayaç korumasıyla ilgili dikkate alması gereken önemli bilgiler şu şekilde:
SAYAÇLARIN KORUNMASI İÇİN MUHAFAZA YAPILMALI
Sayaçların bulunduğu yerlere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılması önerildi. Ayrıca, sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıntısı veya damlaması durumunda, abone numarasının belirtilerek KOSKİ'ye bildirilmesi gerektiği vurgulandı.
DURGUN SU BIRAKILMAMALI
Çok şiddetli soğuklarda, muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmaması önemle tavsiye edildi. Bu tedbir, donma riskini en aza indirerek su sayaçlarının zarar görmesini engelleyebilir.
SU SAYAÇLARININ PATLAMASINA KARŞI TEDBİR ALINMALI
Abonelerin tedbir almaması durumunda, soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayabileceği ve onarımının maliyetli olduğu belirtildi. Ayrıca, patlayan sayacın tamir imkânının olmadığı ve hurdaya çıkması durumunda su kaybına yol açabileceği hatırlatıldı.
DONAN SAYAÇLARA ATEŞ VE SICAK SU UYGULANMAMALI
Donan sayaçlara ve tesisatlara ateş tutulmaması ve sıcak su dökülmemesi gerektiği vurgulandı. Bu tür müdahalelerin sayaçların daha fazla zarar görmesine neden olabileceği belirtildi.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme