• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi, Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu ile Yetenekleri Keşfetti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu ile Yetenekleri Keşfetti

Konya, yenilikçi teknolojilere yatırım yaparak metaverse dünyasında öncü rol oynuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu ile Yetenekleri Keşfetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, metaverse teknolojisindeki yetenekli bireyleri keşfetmek ve yenilikçi teknolojilere teşvik etmek amacıyla Kapsül Teknoloji Platformu'nda düzenlediği "Metathon Game Jam Yarışması"nı başarıyla tamamladı. Şehircilik hizmetlerini daha etkin ve kapsayıcı hale getirme hedefiyle metaverse teknolojisini benimseyen belediye, Türkiye'de bu alanda öncü bir rol oynamaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, blokzincir tabanlı metaverse toplantı uygulamasını geliştirerek Türkiye'de bu alanda ilk adımı atan yerel yönetim olma özelliğini taşıyor. Şehir, bilgi, birikim, farkındalık ve nitelikli insan kaynağı oluşturma hedefi doğrultusunda çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Bu kapsamda düzenlenen "Metathon Game Jam Yarışması," metaverse ve oyun dünyasına ilgi duyan her kesimden katılımcıyı bir araya getirdi. Etkinlik, ilk gün metaverse, iş modelleri, metaverse'de sanat, oyun sektörü ve Web 3 konularını içeren bir workshop ile başladı. İkinci gün ise oyun motoru ile ilgili bir workshop düzenlenerek oyun temelleri katılımcılara aktarıldı.

Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi'nde verilen 15 saatlik eğitimin ardından, mentorler eşliğinde düzenlenen 48 saatlik Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu büyük ilgi gördü. Bilim-kurgu temasıyla gerçekleşen yarışmada, farklı disiplinlerden gelen takımlar, projelerini jüriye canlı olarak sundu. Yarışma sonunda "Apolyclipta" takımı birinci, "Fazer Force" takımı ikinci, "Yzarc" takımı ise üçüncü oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye yönetiminin öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinlik, metaverse alanında kariyer yapmak isteyen gençlerin dikkatini çekti. Belediyenin yenilikçi yaklaşımı, metaverse dünyasına duyulan ilgiyi artırarak şehre değerli bir insan kaynağı kazandırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme