• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bilgehaneleri Öğrencilere Ruhsal Destek Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bilgehaneleri Öğrencilere Ruhsal Destek Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların akademik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren Bilgehaneler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimleri ile öğrencilere ücretsiz destek sunmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bilgehaneleri Öğrencilere Ruhsal Destek Sağlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik hizmetlerinden biri olan Bilgehaneler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimleri aracılığıyla öğrencilere ücretsiz destek sağlıyor.

24 farklı noktada 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilere milli-manevi eğitimler, ders destek programları, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, hafızlık hazırlık programları, atölye ve etkinliklerle ücretsiz olarak sunulan hizmetler arasında yer alıyor.

Bilgehanelerde görev yapan 25 PDR eğitmeni, öğrencilere eğitsel, kişisel ve mesleki konularda bireysel danışmanlık hizmeti verirken, aynı zamanda "Eğitimli Aileler Bilge Nesiller" programları ile anne-babalara yönelik içerikleri paylaşıyor. Bu programlara, dijital baba Orhan Toker ve Doç. Dr. H. İrem Özteke gibi önemli isimler konuk olarak katılıyor.

Bilgehaneler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih döneminde de öğrencilere yardımcı olarak ve isabetli tercihler yapabilmeleri adına önemli bir hizmet sunuyor.

PDR Birimi, "Rehberlik Saati" adı altında düzenlediği etkinliklerle, anne-babalara pedagojik konuları ele alıyor ve ailelere pratik öneriler sunuyor. Ayrıca, sosyal medya üzerinden de aktif olarak bilgi paylaşımında bulunarak, çocuklarıyla ilgili soruları olan velilere ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bilgehaneleri, 2023'te farklılıkların uyumunu vurgulamak adına düzenlediği etkinliklerle sosyal medyada da dikkat çekiyor ve şehrin çocuklarını "aile" çatısı altında desteklemeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme