• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binası Eski Sanayi'ye Yapılabilir

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binası Eski Sanayi'ye Yapılabilir

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasının yıkılmasının üstünden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen yeni binanın nereye yapılacağıyla ilgili belirsizlik hala sürüyor. Yeni hizmet binasının revizyona girecek olan Eski Sanayi'ye yapılacağı yönündeki düşünce ise ağırlık kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında hizmet binasını boşaltarak yeni bir bina inşa etmeye karar vermişti. Ancak, yeni binanın nereye yapılacağı konusunda henüz bir karara varılamadı.

Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce yapılan açıklamada, yeni hizmet binasının yapımı için çeşitli seçenekler değerlendirildiği belirtildi. Ancak ayrıntıya girilmedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ise yeni bina için Eski Sanayi veya Karatay ilçesinde bir araziyi işaret ettiği iddia ediliyor.

Eski Sanayi'nin revizyonu kapsamında bu alana yeni bir hizmet binası yapılması görüşü ağırlık kazanırken, bu seçenek uygulanırsa, mevcut hizmet binasının bulunduğu alanın merkezde olmaması ve Eski Sanayi'nin yeniden canlandırılmasına katkı sağlayacağı düşüncesiyle vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanıyor.

Eski Sanayi'nin revizyonu kapsamında yeni bir hizmet binası yapılması durumunda, yeni bina daha çok şehrin yoğunluğunun kaydığı Selçuklu ilçesini sevindirecek. Ayrıca hızlı trene olan yakınlığı, çoklu toplu ulaşım alternatifi gibi sebepler de Eski Sanayi bölgesi için “doğru tercih” yorumlarını yaptırıyor.

Karatay ilçesindeki arazi ise daha geniş bir alan olması nedeniyle tercih edilebilecek bir diğer seçenek. Ancak, bu arazinin merkeze uzak olması nedeniyle tercih edilme olasılığı daha düşük görünüyor.

Bakmadan Geçme