• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şoförlerine Engelli Farkındalık Eğitimi Veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şoförlerine Engelli Farkındalık Eğitimi Veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma otobüsü şoförlerine engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmeleri için 'Farkındalık ve Empati Eğitimi' sağlıyor. Bu eğitimlerle şoförler, engelli yolcuların günlük yaşantılarına dair daha iyi bir anlayış geliştiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şoförlerine Engelli Farkındalık Eğitimi Veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ya da yeni göreve başlayan otobüs şoförleri, farkındalık eğitimi kapsamında şehrin farklı noktalarındaki otobüs duraklarında eğitim alıyorlar. Eğitim sürecinde şoförler, göz bandı veya tekerlekli sandalye kullanarak kendilerini engelli yolcuların yerine koyuyorlar.

Eğitimi tamamlayan şoförler, daha sonra gerçek bir deneyim için ilgili birimlerinde görev alarak engelli vatandaşlara daha etkin ve anlayışlı bir hizmet sunmayı hedefliyorlar.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan otobüs şoförlerinden Ali Muştu, eğitimin engelli vatandaşları anlama konusunda gerçek bir farkındalık oluşturduğunu belirterek, "Zaten iyi davranıyorduk ama bundan sonra onlara daha iyi davranacağım" dedi.

Bir diğer şoför Faruk Kıyanç ise, her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, "Tekerlekli sandalyeye oturduğumda onları daha iyi anladım. Elimizden geldiğince onlara daha iyi hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.

Şoför Ümit Atlı da farkındalık eğitimi ile daha iyi hizmet verebileceklerini ifade ederek, "O insanları da anlamak gerekiyor. Toplum olarak engelli insanları gördüğümüz zaman bizlerin de birer engelli adayı olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor" dedi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Karaca, eğitimlere teşekkür ederek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a şükranlarını iletti. Toplu taşımanın engelli bireyler için önemine vurgu yapan Karaca, belediyenin hizmetlerini artırarak devam etmesine inandıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme