• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 2'inci 'Datathon' etkinliği!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 2'inci 'Datathon' etkinliği!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Şehri Geleceğe Taşıyan Veri Çözümleri' sloganıyla Kapsül Teknoloji Platformu'nda ikinci 'Datathon' etkinliğini düzenledi. Zindankale Yerleşkesi'nde gerçekleşen etkinliğe, Konya ve farklı şehirlerden 50'den fazla katılımcı katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 2'inci 'Datathon' etkinliği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Şehri Geleceğe Taşıyan Veri Çözümleri" sloganıyla Kapsül Teknoloji Platformu'nda ikinci "Datathon" etkinliğini düzenledi.

Zindankale Yerleşkesi'nde gerçekleşen etkinliğe, Konya ve farklı şehirlerden 50'den fazla katılımcı katıldı.

Etkinlik, Konya Açık Veri Portalı'ndaki zengin veri setlerini kullanarak şehirde çeşitli alanlarda yenilikçi projeler geliştirme fırsatı sundu. Katılımcılar, sürdürülebilirlik, ulaşım, çevre, eğitim, kültür, tarım, turizm, Sıfır Atık gibi önemli konularda veriye dayalı çözüm projeleri geliştirmek için 36 saat boyunca yoğun tempoda çalıştı.

Etkinliğin açılışında Konya'nın veri ve açık veri çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Katılımcılara, yarışmanın kuralları ve değerlendirme kriterleri hakkında bilgi verildikten sonra, 36 saatlik süre içinde projelerini geliştirmeleri için alanında uzman mentörlerin desteğiyle çalışmalarına başladılar.

Datathon boyunca katılımcılar, veri analitiği, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojileri kullanarak projelerini tamamladılar. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren katılımcılar ödüllendirildi.

Konya Açık Veri Portalı'nın hizmete açılmasından bu yana geleneksel hale gelen Datathon, açık veri kullanımının önemini vurgulayarak şehirdeki hizmet verimliliğini artırmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik birçok yenilikçi çözüme ev sahipliği yapmış oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Açık Veri konusundaki geniş ekosistem oluşturma çalışmaları kapsamında anketler, eğitimler, konferanslar ve yarışmalar gibi farkındalık çalışmaları düzenleyerek, geniş kitlelere veriye dayalı yenilikçi çözümleri ve ihtiyaç duydukları veri taleplerini Açık Veri Portalı'nda şeffaf bir şekilde sunuyor.

Bakmadan Geçme