Konya Büyükşehir Belediyespor yarı finalde

Konya Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ikinci karşılaşmasında kendi sahasında ağırladığı iLab Basketbol'u 85-64'lük net bir skorla mağlup ederek seriyi 2-0 tamamladı ve yarı finale yükseldi.

Konya Büyükşehir Belediyespor yarı finalde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konyalı basketbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakayı, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen de salonda takip etti. Sarı-siyahlı ekibin yarı finaldeki rakibi MKE Ankaragücü oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde mücadele eden Konya temsilcisi, Süper Lig hedefi doğrultusunda yoluna kararlılıkla devam ediyor.
İlkan Karaman Sezonu play-off çeyrek final serisinin deplasmanda oynanan ilk ayağında rakibini 79-76’lık skorla geçen Konya Büyükşehir Belediyespor, ikinci maçta taraftarının desteğini arkasına aldı. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan iLab Basketbol ilk çeyreği 21-16 önde kapattı. Ancak ikinci periyotta kontrolü ele alan Büyükşehir, devre arasına 46-35’lik üstünlükle girdi. Üçüncü periyotta temposunu daha da artıran Konya ekibi, farkı açarak son çeyreğe 65-49’luk avantajla girdi. Maçın son bölümünde de oyun üstünlüğünü koruyan Büyükşehir Belediyespor, mücadeleyi 21 sayı farkla kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

PROTOKOL TRİBÜNDE YERİNİ ALDI
Mücadeleye ilgi büyüktü. Protokol tribününde AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Selman Özboyacı’nın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen de yer aldı. Protokol üyeleri karşılaşmayı yakından takip ederek sarı-siyahlı takıma destek verdi.

TARAFTAR DESTEĞİ MAÇA DAMGA VURDU
Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nu dolduran 4 bin 200 Konyalı taraftar, maç boyunca takımlarına büyük destek verdi. Her sayı sonrası coşkunun arttığı salonda, taraftarların enerjisi takıma büyük moral oldu. Bu atmosfer, galibiyetin mimarlarından biri haline geldi.

YARI FİNALDE RAKİP: MKE ANKARAGÜCÜ
Çeyrek final serisinde Gaziantep Basketbol’u iki maçta da geçmeyi başaran MKE Ankaragücü, yarı finalde Konya Büyükşehir Belediyespor’un rakibi oldu. Serinin ilk maçı 4 Mayıs Pazar günü Ankara’da, ikinci karşılaşma ise 7 Mayıs Çarşamba günü Konya’da oynanacak.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!