Konya Büyükşehir'in Bangladeşli İtfaiyecilere Yönelik İkinci Aşama Eğitimi Tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde yürütülen uluslararası itfaiyeci eğitim programının Bangladeş ayağının ikinci aşamasını başarıyla tamamladı. Konya'da düzenlenen 'Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı Tatbikatı'nda Bangladeşli 17 itfaiye personeline çeşitli konularda teorik ve pratik eğitimler verildi.

Konya Büyükşehir'in Bangladeşli İtfaiyecilere Yönelik İkinci Aşama Eğitimi Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın önderliğinde, TİKA'nın destekleriyle yürütülen eğitim programı kapsamında Bangladeşli itfaiye personeline, yangına müdahale esasları, arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, yangın önleme tedbirleri, olay yeri yönetimi ve belediyelerde afet yönetimi gibi konularda detaylı eğitimler verildi.

Programın ikinci aşamasının tamamlanmasının ardından düzenlenen tatbikatla eğitim süreci sona erdi. Eğitimlerin başarıyla tamamlanmasının ardından Bangladeşli itfaiye personeli, ülkelerine döndüklerinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri meslektaşlarıyla paylaşarak daha etkin afet müdahalelerine katkı sağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TİKA'ya ve diğer destek sağlayan kurumlara teşekkür ederek, gelecekte yapılacak eğitim programlarının daha da güzelleşmesi temennisinde bulundu. TİKA Uzmanı Dr. Onur Yaşar ise Türkiye'nin sahip olduğu tecrübeyi, dost ve kardeş ülkelerle paylaşmanın önemine vurgu yaparak, eğitim programının 9 farklı ülkede 14 projeyle devam ettiğini belirtti.

Bangladeş İtfaiye Müdür Yardımcısı Şafigul İslam, aldıkları eğitimlerin kendilerine yeni bilgiler kattığını ve çalışmalara destek olan tüm kurumlara teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi daha önce de birçok ülkede benzer eğitim programları düzenleyerek uluslararası alanda örnek bir model olma başarısını sürdürdü.

Bakmadan Geçme